Ga naar de inhoud
Entertainment

Edison-winnaar Akwasi 'eventjes klaar met muziek maken'

Akwasi Beeld © ANP

De Edison voor beste videoclip gaat dit jaar naar Akwasi (33). De rapper heeft de prijs gewonnen voor zijn videoclip bij het nummer 'Extase'. Hij maakte daarnaast bekend voorlopig te stoppen met muziek maken.

"Dit was een mooie mijlpaal, maar ik wil me nu richten op het grotere plaatje"

"Ik ben nu eventjes klaar met muziek maken, ik stop", vertelt hij aan het ANP. De artiest is druk bezig met zijn aspirant-omroep Omroep Zwart. "En daar moet je offers voor maken. Dit was een mooie mijlpaal, maar ik wil me nu richten op het grotere plaatje."

DI-RECT
Lees ook:
DI-RECT en Eefje de Visser grote winnaars Edison Popprijzen

Akwasi verwachtte stiekem wel dat hij een grote kans maakte, maar toch is hij enorm blij. "Daar maakten we de clip ook voor", vertelt hij. In de video maakt hij statements zoals hij dat vaker doet: van vluchtelingenproblematiek tot de Zwarte Pietdiscussie. "Als ik met deze clip niet zou winnen, wist ik het ook niet meer." In de video wil hij laten zien dat er "verschillende soorten Nederlanders zijn. Niet alleen mensen met blauwe ogen en blond haar, maar ook Akwasi is de traditionele Nederlander."

Akwasi reageert op afgebroken interview met NPO Radio 1

00:43

Ook André Hazes met zijn videoclip bij het nummer 'Doodgewone man' en Merol met 'Knaldrang' waren in de running voor de prijs.

Akwasi
Lees ook:
Akwasi opnieuw vader geworden: 'Hij is gezond en prachtig'