Ga naar de inhoud
Entertainment

Duncan Laurence wilde goede eerste indruk geven met optreden VS

Duncan Laurence Beeld © Beau

Duncan Laurence (26) mocht woensdag voor het eerst optreden in een Amerikaanse talkshow met zijn nummer 'Arcade'. De zanger vertelde vrijdag aan tafel bij Beau van Erven Dorens (50) dat hij voor een goede eerste indruk wilde zorgen, met het optreden dat wel gewoon in Nederland is opgenomen.

"Ik dacht: is dit een grap of een trend die in een maand weer overwaait"

"Het is echt bizar, het was niet te voorspellen", aldus de artiest over de explosieve groei van zijn hit 'Arcade'. Sinds begin dit jaar is het nummer ook een hit in de Verenigde Staten. Het internationale succes dankt de zanger aan de app TikTok. Talloze gebruikers maakten de afgelopen maanden filmpjes waarin het nummer te horen is. "Ik dacht: is dit een grap of een trend die in een maand weer overwaait."

Zien:
Lees ook:
Zien: Duncan Laurence maakt debuut op Amerikaanse tv

In The Today Show van tv-zender NBC mocht de zanger het nummer 'Arcade' opvoeren waarmee hij in 2019 het Eurovisiesongfestival won. "Ik bleef zeggen: eerste impressie, daar gaat het om! Ik wilde dat het eerste shot mensen meteen raakte en dat ze het zouden zien en denken: wow, wie is deze small town boy?"

Internationaal succes voor Duncan Laurence: 'Droom die uitkomt'

01:53
Duncan
Lees ook:
Duncan Laurence open over paniekaanvallen: 'Komt uit het niets'