Entertainment

Les van Guus Meeuwis en Monic Hendrickx? Kan gewoon!

26 maart 2021 22:20 Aangepast: 27 maart 2021 13:00
Guus Meeuwis en Monic Hendrickx Beeld © ANP

Via het onlinestudieplatform Grootmeesters gaan bekende Nederlanders hun vakkennis met cursisten delen in onlinemasterclasses. Onder anderen zanger Guus Meeuwis (49), actrice Monic Hendrickx (54) en schrijver Ronald Giphart (55) geven les en advies over hun vakgebied.

Grootmeesters is geïnspireerd op het Amerikaanse platform Masterclass. De cursus, die vanaf vrijdag beschikbaar is, bestaat uit veertien tot dertig lessen van in totaal 2 tot 5 uur per Grootmeester. De lessen zijn opgesplitst in korte colleges van 20 minuten. In totaal zijn er 2019 lessen beschikbaar in vakgebieden als film, zang, sport, literatuur, fotografie en kunst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Guus Meeuwis wil met niemand anders dan zijn Manon oud worden

"Ik heb zelf meerdere spelworkshops gegeven aan acteurs, maar wat deze masterclass anders maakt is dat ik zonder interactie moet verwoorden wat je als acteur doet in voorbereiding en tijdens je spel. Dat is erg leuk en interessant," zegt Monic Hendrickx. "Mijn belangrijkste advies is zorg voor een goede voorbereiding, want dat zorgt voor ontspanning en verrassende resultaten. Dan kan de magie van de verbeelding vrij spel krijgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monic Hendrickx: 'Bij Penoza was het soms niet meer leuk'

Naast de genoemde namen kunnen cursisten ook les krijgen van onder anderen oud-voetballer Rafael van der Vaart, Librijekoppel Jonnie en Thérèse Boer en paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel, die ondanks haar ziekte blijft genieten van elke dag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian Mentel opent haar eigen Cruyff Court in Utrecht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore