Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse radiozenders boycotten muziek Bilal Wahib

Beeld © ANP

Een deel van de Nederlandse radiozenders heeft besloten om de muziek van Bilal Wahib (22) voorlopig niet meer te laten horen. De aanleiding hiervoor is het Instagram-incident rondom Wahib en Oussama Ahammoud, waarin Wahib een minderjarige jongen vraagt zijn geslachtsdeel te laten zien.

"FunX en 3FM hebben besloten om de muziek van Oussama en Bilal niet meer te draaien"

"FunX en 3FM hebben besloten om de muziek van Oussama en Bilal niet meer te draaien totdat er meer duidelijkheid is", laat een woordvoerder van de NPO desgevraagd weten. "Op basis daarvan zal eventueel een nieuw besluit worden genomen." De publieke omroep laat daarnaast weten in gesprek te blijven met de 'luisteraars, dj’s, muzieksamenstellers en omroepen over seksueel grensoverschrijdend gedrag online'.

Ook SLAM! en Qmusic laten weten de muziek van Bilal te boycotten naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen week. Dat betekent voor Qmusic bovendien dat zijn hit '501' samen met Ronnie Flex vrijdagmiddag niet te horen zal zijn in de Top 40, terwijl het nummer wel in de lijst genoteerd staat op de derde plek.

Bilal
lees ook:
Bilal Wahib toch niet bij Beau vanavond: 'Wens van slachtoffer'

De muziek van Bilal op Radio 538 blijft nog wel te horen, waar zijn single '501' op nummer zeven staat in de 538 Top 50 van vrijdag. "We zien op dit moment geen reden om Bilal Wahib uit de muziekprogrammering van Radio 538 te weren, maar houden de berichtgeving nauwlettend in de gaten", aldus een woordvoerder van moederbedrijf Talpa. De muziek van Bilal is overigens nooit op andere radiozenders van Talpa te horen, aldus de zegsvrouw.

Ahammoud zat ook in de livestream waarin Wahib een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Wahib wordt verdacht van het verspreiden van kinderporno, Ahammoud wordt enkel als getuige gezien. Wahib heeft via zijn advocaat laten weten dat hij veel spijt heeft van zijn actie. Onder meer zijn platenlabel Top Notch zette direct alle activiteiten stil en NPO Zapp haalde hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde.

Peter R. de Vries: 'Oussama waarschuwde Bilal nog: hij is minderjarig'

08:41