Ga naar de inhoud
Entertainment

RTL haalt 'walgelijke' LuckyTV over Bilal Wahib offline

Beau LuckyTV Bilal Beeld © RTLXL

Nadat Bilal Wahib (22) gisteren toch niet aanschoof bij 'Beau' om zijn zegje te doen over de veelbesproken actie op Instagram Live dinsdagavond, eindigde de aflevering wél met een LuckyTV over het onderwerp. En die viel niet in de smaak. Sterker, het filmpje schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

"Dit is echt zo smerig en laag bij de grond"

In het filmpje zien we Bilal rappen over zijn stuitende verzoek aan de 12-jarige jongen om zijn geslachtsdeel te laten zien. Ook Beau van Erven Dorens is in het 'nummer' betrokken: "Mag ik bij jou huilen op tv, Beau?", zo klinkt het. "Ik vroeg een jongen om zijn dollo en het spijt me zoooo. Kan jij me redden Beau?"

De tekst ging nog een stap verder. "Kom hier nu Beau, geef me je piepelientje. Toe, laat hem zien, we zijn nu beste vriendjes." En: "Laat je piemel zien! Ik zweer het, het was een grap, geen kinderporno! Laat je plasser zien", viel er te horen.

Jeroen
Lees ook:
Jeroen van Inkel keurt heksenjacht Bilal af: 'Mensonwaardig'

Kijkers vonden de keuze voor deze LuckyTV 'respectloos' en veel te ver gaan. 'Hoe denken jullie dat dit overkomt op het slachtoffer?', schrijft iemand op Twitter. Een ander begrijpt niet dat dit wordt uitgezonden nadat de familie van het slachtoffer expliciet had gevraagd om geen extra publiciteit, de reden waarom Bilal op het laatste moment niet meer aanschoof. 

Bilal
Lees ook:
Bilal Wahib toch niet bij Beau vanavond: 'Wens van slachtoffer'

Bakken kritiek dus, wat RTL waarschijnlijk heeft doen besluiten de video offline te halen - die is inmiddels niet meer te bekijken via RTL XL. Je kunt het bewuste fragment nog wel bekijken aan het eind de uitzending van gisteravond.

Bilal
Lees ook:
Bilal en Oussama permanent van Instagram gegooid

Gisteren werd in RTL Boulevard weer uitgebreid gepraat over de zaak rondom Bilal. Je bekijkt het fragment hieronder terug:

Rob Goossens: 'Bilal moet met billen bloot bij Beau'

07:06