Ga naar de inhoud
Entertainment

Yolanthe vermeed media: 'Die maken het er niet makkelijker op'

Yolanthe Cabau Beeld © BEAU

Yolanthe Cabau heeft een bewogen paar jaar achter de rug waarin ze flink met zichzelf worstelde. Inmiddels heeft de 36-jarige haar plek in Los Angeles helemaal gevonden. In talkshow 'Beau' vertelt de actrice over haar carrière, de liefde en het effect van de media op haar leven.

"Ik ben nooit stil gaan staan om te beseffen dat ik zelf ook compleet ben"

Presentator Beau van Erven Dorens begint het gesprek met de constatering dat hij haar al een tijdje niet meer gezien heeft op de Nederlandse televisie. Hij wil dan ook weten of dat een bewuste keuze was. "Niet per se Nederland, maar de media heb ik wel een tijdje gemeden inderdaad", vertelt ze. "Als er vervelende dingen gebeuren of je voelt je verdrietig - noem het maar op - en je weet zelf niet zo goed hoe je het op moet lossen... Als ze dan met camera's en vragen komen, dat maakt het er niet makkelijk op."

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau: 'Was niet makkelijk om positief te blijven'

In Los Angeles, waar ze inmiddels alweer een paar jaar woont, heeft Yolanthe haar (innerlijke) rust gevonden. "Ik vind het een beetje een magische plek", aldus de actrice. Tussen het halen en brengen van zoontje Xess Xava naar taekwondo door, volgt Yolanthe acteerlessen én mediteert ze om haar 'eigen kracht' te vinden. Hierover vertelt ze: "Ik denk dat ik heel veel jaren in een sneltrein heb beleefd. Mijn carrière en alles wat er gebeurde kwam op televisie… ik was altijd bezig voor anderen en met anderen. (…) Ik ben nooit stil gaan staan om te beseffen dat ik zelf ook compleet ben."

Ook tijdens haar relatie met Wesley Sneijder denderde de trein gewoon door en volgde ze hem als een braaf hondje van club naar club. "Ik heb daar geen spijt van, maar ik ben er wel achter gekomen dat ik veel minder tijd en liefde in mezelf heb gestoken", vertelt ze openhartig aan tafel. Met een nieuwe liefde is ze dan ook helemaal niet bezig, Yo focust liever op zichzelf. Toch sluit ze een relatie niet uit: "Als er iemand in mijn leven komt die bij mij past, dan gaan we het samen nóg leuker hebben. Maar alleen ben ik ook oké."

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau deelt voorproefje van eigen sportkledinglijn

RTL Boulevard sprak onlangs ook nog met Yolanthe over haar Amerikaanse avontuur en de liefde. Bekijk die video hieronder.

Yolanthe ziet er na breuk met Wesley beter uit dan ooit

02:33
Vriendin
Lees ook:
Vriendin Kjeld Nuis in campagne Yolanthe's sportkledinglijn