Ga naar de inhoud
Entertainment

Oussama Ahammoud over livestream: 'Ik heb er niks mee te maken'

Oussama Ahammoud Beeld © ANP

Oussama Ahammoud (20) heeft in een nieuwe livestream voor het eerst van zichzelf laten horen na de ophef van woensdag, zo meldt LINDA.nl. De acteur reageert op de eerdere Instagram Live waarin acteur Bilal Wahib (22) een minderjarige jongen aanspoorde zijn geslachtsdeel te laten zien.

"Ik kan er niets aan doen dat iets gebeurt"

De acteur distantieert zich van de actie van Bilal: "Ik heb er niks mee te maken." Hij vertelt vervolgens zijn kant van het verhaal. Oussama zat in een Instagram Live met de minderjarige jongen toen Bilal de stream binnenkwam. Hij geeft toe dat er grapjes gemaakt werden. "Het is een uit de hand gelopen grap. Ik kan er niets aan doen dat iets gebeurt."

Bilal
Lees ook:
Bilal inmiddels op vrije voeten, geen aangifte gedaan

Oussama zegt dat hij er niet op uit was om ook daadwerkelijk het geslachtsdeel in beeld te krijgen. "En dan laat die malle zijn lul zien op een fucking live bro, dat doe je toch niet." De Mocro Maffia-acteurs beloofden de jongen dat hij 17.000 euro zou krijgen als hij zijn penis zou tonen, volgens Oussama krijgt hij dat geld ook.

De acteur zegt dat hij het vervelend vindt voor de jongen en dat hij met hem in gesprek wil. "Ik heb niet eens iets gedaan, maar ik ga het goed met hem maken." Ook zijn collega Bilal zou volgens hem contact hebben opgezocht met de jongen.

Peter R. de Vries: 'Oussama waarschuwde Bilal nog: hij is minderjarig'

08:41

Gisteren ontstond er ophef over de acteurs nadat ze een jongen vroegen zijn geslachtsdeel te tonen in een Instagram Live. De beelden - zowel gecensureerd als ongecensureerd - raasden het internet over.

Bilal
Lees ook:
Bilal Wahib reageert op omstreden video: 'Vreselijk veel spijt'

De zedenpolitie onderzoekt de zaak en Bilal werd gisteren tweemaal gehoord. Ook heeft hij een verklaring afgelegd. Zijn advocaat Nienke Hoogervorst liet gisteren aan RTL Boulevard weten: "Er is geen aangifte tegen hem gedaan en hij zal vanavond nog in vrijheid worden gesteld." Dat er geen aangifte is gedaan, betekent niet dat de politie de zaak niet verder onderzoekt en dat Bilal niet vervolgd kan worden. Ook zonder aangifte kan het Openbaar Ministerie een verdachte vervolgen, omdat zij hem verdenken van het vervaardigen en/of verspreiden van kinderporno.

Ook Oussama moest zich gisteren melden op het politiebureau. "We beschouwen deze persoon als een getuige en geen verdachte", liet een woordvoerder aan RTL Boulevard weten.

Na
Lees ook:
Na Bilal meldt ook Oussama Ahammoud zich bij politiebureau

Bilals carrière zit in zwaar weer sinds het voorval. Zijn platenlabel TopNotch liet weten te hebben besloten per direct alle werkzaamheden ten aanzien van hem neer te leggen, RTL heeft besloten de uitzending van Rooijakkers Over De Vloer met Bilal te vervangen voor een andere en NPO Zapp. BNNVARA heeft alle afleveringen van Bilals programma Teenage Boss offline gehaald en besloten de samenwerking met de presentator per direct te beëindigen. ⁠

Bron: RTL Boulevard