Entertainment

Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar in film over Isa en Antonie

25 maart 2021 05:53 Aangepast: 25 maart 2021 09:16
Beeld © ANP

De makers van de verfilming van Isa Hoes' boek 'Toen ik je zag: mijn leven met Antonie' hebben hun twee hoofdrolspelers gestrikt. In het 'AD' onthullen Isa en regisseur Ben Verbong donderdag dat Noortje Herlaar (35) en Egbert-Jan Weeber (39) hebben getekend voor de film.

"Wij vormen de feitelijke basis van het echtpaar, de rest van de personages zijn fictief"

Het boek gaat over de relatie van Isa met mede-acteur Antonie Kamerling, die leed aan depressies en in 2010 uit het leven stapte. Op verzoek van de regisseur krijgen de twee hoofdpersonen in de film echter andere namen, Esther en Bastiaan. "Twee mensen die onmachtig zijn zo'n tragedie te bevechten, dat is iets universeels", aldus de filmmaker in de krant. "Vooral die slag wil ik slaan. Dat geeft me meer vrijheid. En zo neem je ook de kinderen, familie en vrienden in bescherming."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Isa Hoes had 'contact' met Antonie Kamerling na zijn dood

Isa kon zich daar in vinden. "De beslissing was niet alleen beter voor mij, maar ook voor naasten zoals bijvoorbeeld mijn schoonfamilie", stelt de schrijfster. "Het gaat nu over meer dan ons. Wij vormen de feitelijke basis van het echtpaar, de rest van de personages zijn fictief en hooguit gebaseerd op bestaande mensen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore