Entertainment

Quarantaine en green cards: logistieke problemen bij de Oscars

25 maart 2021 01:55 Aangepast: 25 maart 2021 07:58
Beeld © ANP

De keuze van de organisatie van de Oscars om de awards volgende maand niet via een videoverbinding uit te reiken, zorgt voor de nodige kopzorgen bij genomineerden en studio's. Vooral sterren die vanuit andere landen naar Los Angeles moeten komen voor de ceremonie zijn huiverig, zo meldt 'Deadline'.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft alle genomineerden vorige week laten weten dat zij hun Oscar alleen in ontvangst kunnen nemen op een van de twee locaties in L.A. waar de ceremonie dit jaar plaatsvindt: het Dolby Theatre en Union Station. Mensen die vanuit het buitenland naar de VS vliegen moeten echter tien dagen in quarantaine, waardoor het schema van de producties waar ze op het moment aan werken totaal overhoop komen te liggen door hun lange afwezigheid. Ook geldt er vanuit een flink aantal landen nog steeds een reisverbod naar de VS voor mensen zonder een green card.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Omstreden Borat-vervolg maakt kans op twee Oscars

Volgens Deadline zijn ook de persoonlijke 'publicists' van de sterren boos dat ze hun klanten niet zoals gebruikelijk mogen begeleiden naar de locatie van de Oscars. Daar is namelijk alleen plek voor de presentatoren en genomineerden, alhoewel die laatsten wel ieder één gast mee mogen nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore