Ga naar de inhoud
Entertainment

Klem gaat de grens over: Duitse remake in de maak

Georgina Verbaan, Jacob Derwig en Barry Atsma in 'KLEM' Beeld © BNNVARA

'Klem' doet het al drie seizoenen hartstikke goed op de Nederlandse televisie, maar nu is het de beurt aan onze oosterburen. Er komt namelijk een Duitse remake van de BNNVARA-show.

Er komt nog meer Klem aan! De serie wordt omgetoverd tot Gefährliche Nähe voor RTL Duitsland, bevestigt BNNVARA. De opnames van de nieuwe serie zijn zelfs al van start gegaan. Over de exacte inhoud is nog niet zoveel bekend, maar wel wie de hoofdrollen zullen vertolken. De Duitse acteurs Barnaby Metschurat, Klaus Steinbacher en Maike Jüttendonk zullen in de voetsporen treden van Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan. 

Regisseur
Lees ook:
Regisseur over einde Klem: 'De koek was op'

Klem is in Nederland een gigantisch succes en trekt gemiddeld één miljoen kijkers per aflevering. In de show volgen we belastingambtenaar Hugo (Barry Atsma) die te maken krijgt met de beruchte crimineel Marius (Jacob Derwig) en zijn echtgenoot Kitty (Georgina Verbaan). De serie is in veel landen te zien, zoals de Verenigde Staten, Australië, Italië, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Gefährliche Nähe wordt de eerste buitenlandse remake van Klem

Regisseur
lees ook:
Regisseur over einde Klem: 'De koek was op'