Ga naar de inhoud
Entertainment

Ophef rond video Mocro Maffia-acteurs, zedenpolitie doet onderzoek

Beeld © ANP

Bilal Wahib (22) en Oussama Ahammoud (20) liggen online flink onder vuur, nadat ze een minderjarige jongen via Instagram Live vroegen zijn geslachtsdeel te laten zien. Op internet circuleren (gecensureerde) beelden van het moment waarop het gebeurde. Veel mensen spreken er schande van op Twitter. De zaak is inmiddels ook in behandeling bij de zedenpolitie van Amsterdam.

"Als jij je piemel laat zien, krijg je 17.000 euro"

Op de beelden is te zien dat Bilal en Oussama via een Instagram Live-sessie in gesprek zijn met een jongen. Volgens mensen op Twitter, die het fragment live meekeken, gaat het om een minderjarige jongen van twaalf jaar. "Als jij je piemel kan laten zien, nu, krijg je 17.000 euro", zegt Bilal, om de jongen aan te moedigen zijn broek te laten zakken. Na veel aarzelen laat de jongen tóch zijn geslachtsdeel zien tijdens het gesprek, waarna Bilal en Oussama hem hard beginnen uit te lachen.

De politie in Amsterdam heeft een 22-jarige jongen aangehouden naar aanleiding van de livestream van de Mocro Maffia-acteurs, meldt de politie aan RTL Boulevard. De Amsterdammer wordt verdacht van het vervaardigen en/of verspreiden van kinderporno. De politie noemt uit privacyoverwegingen geen naam van de verdachte, maar gezien de leeftijd gaat het vermoedelijk om Balil Wahib.

Bilal
lees ook:
Bilal Wahib: 'Ik ben weleens opgepakt'

Voor NPO Zapp maakt Bilal het programma Teenage Boss. Een woordvoerder laat aan RTL Boulevard weten dat de beelden onacceptabel zijn voor de zender. "BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af. Op dit moment probeert BNNVARA in contact te komen met de betrokkenen."

Bilal staat onder contract met platenlabel TopNotch. "Door ons is kennisgenomen van de acties van Bilal Wahib op Instagram Live vannacht. Dit heeft ons er toe doen besluiten om per direct alle werkzaamheden ten aanzien van de artiest Bilal Wahib neer te leggen", aldus een woordvoerder. "We betreuren de situatie zeer en keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af. Wij wachten verdere berichtgeving vanuit het management van Bilal Wahib af en verwijzen iedereen voor commentaar door naar het management."

Op Twitter zijn veel mensen woedend na het zien van de beelden. 'Bilal Wahib en Oussama Ahammoud zijn echt veel te ver gegaan! Hoe bedoel je 12-jarige jongen zijn piemel laten zien op een live stream op Instagram?', vraagt iemand zich af. Iemand anders: 'Hoe haal je het in je hoofd om een minderjarige te vragen om zijn geslachtsdeel te laten zien?' 

Ook actrice Georgina Verbaan heeft het bewuste filmpje gekeken. 'Misselijk van dat filmpje waarin een kind gemanipuleerd wordt zijn geslachtsdeel te laten zien. Door bekende mensen die rolmodellen zijn. Walgelijk walgelijk walgelijk', schrijft zij erover op Twitter. Defáno Holwijn reageert: 'Mannen, mannen, mannen. We moeten echt beter doen.'

Nasrdin Dchar, die met beide mannen in Mocro Maffia speelt, spreekt schande van de acties van Bilal en Oussama. 'Jullie moeten je schamen. Hoe halen jullie het in je hoofd om zoiets te doen?' schrijft hij. Ook richt hij zich tot de mensen die het filmpje online delen. 'Deel het filmpje niet. Denk aan die jongen en zijn familie.'

Bilal
lees ook:
Bilal Wahib over het gruwelijke einde van Mocro Maffia seizoen 1

RTL Boulevard heeft het management van Bilal en Oussama om een reactie gevraagd, maar daar nog geen antwoord op ontvangen.