Entertainment

Lowlands-directeur blij met proeffestival: 'Mensen gingen los'

21 maart 2021 22:56 Aangepast: 22 maart 2021 07:49
Beeld © ANP

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg werd ontzettend blij van het Fieldlab-popfestival zondag in Biddinghuizen. Dat zei hij in het televisieprogramma 'Op1'. "Het was wel een moment ja. Mensen gingen helemaal los en ik zag alleen maar lachende gezichten."

"Maar je ziet dat mensen daarna al snel weer in de oude gewoontes vallen"

Op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen werd zondag met zo'n 1500 bezoekers getest hoe evenementen in coronatijd weer veilig kunnen plaatsvinden. De festivalbezoekers moesten wel eerst getest worden op het virus. "Het was eerst wel onwennig", zei Van Eerdenburg, die zelf ook op het terrein aanwezig was. "Maar je ziet dat mensen daarna al snel weer in de oude gewoontes vallen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Volgens Fieldlab kunnen we deze zomer weer hossen op festivals

Eerder deze week werd bekend dat de organisatie van Lowlands ervan uitgaat dat het festival eind augustus kan plaatsvinden. De eerste acts werden zelfs al aangekondigd. Toch is het allemaal nog erg onzeker en kan Van Eerdenburg niet meer dan hopen op het beste.

"Je ziet nu bijvoorbeeld in Engeland dat er een soort pad is voorgeschoteld van heropening. Daar willen ze op 21 juni alle maatregelen loslaten. In Nederland lopen we wat dat betreft achter, al word ik wel optimistisch van dat soort nieuwsberichten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetballer Memphis Depay wil met muziek naar Lowlands

Van Eerdenburg benadrukte dat festivalorganisaties ook in deze moeilijke tijd in staat zijn veilig evenementen te organiseren. "Als het zonnetje schijnt zie je al dat de parken vollopen. Organisaties als MOJO zijn gewend evenementen te organiseren. Ook met die extra problemen die er nu zijn", aldus de Lowlands-directeur.

Politiek Den Haag heeft al laten weten voor het grootste deel garant te staan voor als de festivals later dit jaar toch niet door kunnen gaan. Daarvoor is in totaal 385 miljoen euro vrijgemaakt.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore