Ga naar de inhoud
Entertainment

Barry Atsma staat stil bij overleden broer: 'Ik mis hem zo erg'

Barry Atsma Beeld © ANP

Barry Atsma (48) heeft op Twitter een lief eerbetoon aan zijn overleden broer Rimmert gegeven. Dat doet de acteur in het kader van Wereld Downsyndroomdag. Zijn broer overleed in december op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus.

"Ik mis hem zo erg"

'Dagelijks komen er herinneringen aan onze lieve broer voorbij. Ik mis hem zo erg, maar zijn lieve, ondeugende glimlach zal voor altijd bij me zijn', schrijft hij onder een foto van hem, Rimmert en zus Laura. 'Hij had een gave van puurheid die iedereen raakte. Zijn aanstekelijke vreugde om echt contact te maken met mensen was een wijze les voor mij als zijn jongere broer.'

Rimmert had het syndroom van Down. Barry sprak in interviews altijd heel openhartig over zijn broer. Ook maakte hij rond zijn dertigste een solovoorstelling over Rimmert. "Het feit dat ik hem een stem kon geven, dat ik via zijn verhaal contact kon maken met het publiek, deed mij opeens inzien wat voor betekenis dit werk precies kan hebben", zei de acteur hierover.

Voor BNN presenteerde de acteur in 2014 het programma Down for Dummies. In 2010 poseerden de twee broers voor de kalender Down2Famous, die mensen met het syndroom van Down op een positieve manier onder de aandacht wilde brengen.

Een maand geleden vertelde Barry bij RTL Boulevard over het mooie nieuws dat hij een dochtertje heeft gekregen: Sam. Je bekijkt het in de video hieronder.

Barry Atsma betoverd door dochtertje Sam

02:43