Entertainment

Zoon Brangelina mengt zich in scheiding en wil van naam Pitt af

19 maart 2021 14:06 Aangepast: 19 maart 2021 14:10
Angelina Jolie en zoon Maddox Beeld © Getty Images

Aan de vechtscheiding tussen Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (45) komt maar geen einde. De twee zijn er al sinds 2016 mee bezig en nu doet zelfs oudste zoon Maddox (19) een duit in het zakje. Hij wil namelijk niet alleen dat zijn moeder de volledige voogdij krijgt over hem en zijn broertjes en zusjes, ook wil hij zijn achternaam veranderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angelina Jolie open over nasleep scheiding Brad Pitt

Brad en Angelina waren twaalf jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd en vroegen in 2016 hun scheiding aan. Vlak daarna kwam naar buiten dat Brad zowel verbaal als fysiek agressief gereageerd zou hebben ten opzichte van hun zes kinderen. Zijn oudste zoon zou hij zelfs hebben mishandeld. Voor Angelina zou dat de druppel zijn geweest: ze wil met haar kinderen naar het buitenland verhuizen en gaat ver om te bewijzen dat haar ex zijn kroost slecht behandelde. Maddox - die weinig contact met z'n vader zou hebben - heeft zelfs tegen hem getuigd in de rechtbank. Van deze beschuldigingen is Brad uiteindelijk vrijgesproken.

Angelina en haar oudste zoon proberen er nu samen voor te zorgen dat ze de volledige voogdij krijgt. Maddox heeft als volwassene mogen getuigen in de rechtbank, waar hij volgens getuigen niet zo'n fijn beeld van z'n vader neerzette. Naast de voogdij aan zijn moeder is hij ook van plan om zijn achternaam te veranderen van Jolie-Pitt in Jolie. Zijn moeder zou dat niet zien zitten, maar toch gebruikt hij in niet-officiële documenten al de naam Jolie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Angelina Jolie en kids Angelina Jolie en kids
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Angelina wil bewijs huiselijk geweld leveren in scheiding Brad'

In totaal zullen ruim twintig mensen getuigen tijdens het proces. Eventueel zullen zelfs de minderjarige kinderen van het paar op de getuigenbank worden gezet, maar dat moet eerst nog goedgekeurd worden door de rechter. Brad eist gedeelde voogdij, Angelina wil dus juist de volledige voogdij en bovendien meer alimentatie. 

Bekijk hieronder alles rondom de vechtscheiding:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore