Entertainment

'Muziekfestival Coachella pas in april 2022 weer terug'

18 maart 2021 04:54 Aangepast: 18 maart 2021 07:26
Kendall Jenner Coachella Beeld © Getty Images

Slecht nieuws voor festival-liefhebbers. Het bekende Amerikaanse muziekfestijn Coachella wordt vanwege het coronavirus opnieuw uitgesteld en verschoven naar een andere datum. Nadat het event vorig jaar al niet doorging, zou het nu van oktober 2021 doorgezet worden naar april 2022. Dit meldt 'Variety'.

Twee ingewijden uit de muziekindustrie zouden dit aan het medium hebben laten weten. De organisatie zelf wilde nog niet reageren op het nieuws. Mocht het inderdaad zo zijn, dan betekent het de vierde verschuiving voor Coachella. Waar het evenement oorspronkelijk plaatsgevonden zou hebben in april 2020 werd het toen verzet naar oktober 2020, maar ook die datum bleek vanwege het coronavirus niet haalbaar. Toen werden de pijlen gericht op april 202, wat wederom niet te doen bleek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Festival Coachella gaat ook in april wéér niet door

In de Verenigde Staten is het coronavirus nog steeds niet onder controle. Ondanks de miljoenen vaccinaties die dagelijks worden verstrekt, kunnen grote festivals als Coachella vooralsnog geen doorgang vinden. De voorbereiding voor een dergelijk groot event kost maanden, zo niet een jaar. Dat is volgens de ingewijden de reden waarom het festival in oktober niet door kan gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore