Ga naar de inhoud
Entertainment

Bijzonder moment voor Tanja Jess: 'Voor het eerst in mijn leven gestemd'

Tanja Jess Beeld © ANP

Het heeft lang geduurd, maar Tanja Jess (54) heeft eindelijk kunnen stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Dat vertelt de presentatrice op Instagram.

"Heel erg trots"

Op 54-jarige leeftijd heeft Tanja 'voor het eerst' gestemd en dat vindt ze een 'heel bijzonder moment'. De actrice verhuisde als 5-jarige met haar familie naar Nederland vanuit Duitsland, maar ze gingen er vanuit dat ze hier slechts 'een paar jaar zouden blijven'. Het gezin verkaste al eens eerder naar de Verenigde Staten en ze dachten dus dat ze ook Nederland wel weer snel zouden verlaten. 'Maar dat liep anders', legt Tanja uit aan haar volgers op Instagram. 

Tanja
Lees ook:
Tanja Jess over gigablunder: 'Dacht dat ik een hartverzakking kreeg'

'Nederland bleek ons goed te passen en wij zijn hier inmiddels stevig verankerd', verklaart Tanja. De 54-jarige heeft tot twee jaar geleden alleen een Duitse nationaliteit gehad, maar kwam erachter dat ze óók Nederlander kon worden. 'Die kans heb ik met beide handen gegrepen, want dat is wat en wie ik ben: een Duitse Nederlander (of een Nederlandse Duitser).' Ze is 'heel erg trots' dat ze vandaag dan ook eindelijk haar stem heeft mogen 'laten horen'. 

Tanja
Lees ook:
Tanja Jess blijft lid van Omroep ZWART ondanks incident Akwasi

Veel BN'ers laten op social media weten hun stemrecht te hebben gebruikt. Maar hoeveel invloed heeft het eigenlijk wanneer iemand als Tanja Jess of Arjen Lubach hun volgers en kijkers aansporen om hun stem uit te brengen? Je ziet het in de video hieronder. 

Hoeveel invloed heeft Arjen Lubach op de aankomende verkiezingen?

03:52