Ga naar de inhoud
Entertainment

Zwangerschap Fockeline Ouwerkerk niet gepland, wel welkom

Fockeline Ouwerkerk Beeld © ANP

Fockeline Ouwerkerk (39) vindt zwanger zijn 'het ergste wat er is'. Dat stelt de actrice in de Nederlandse glossy 'Kek Mama'. Tijdens alle twee haar zwangerschappen was de actrice namelijk acht maanden kotsmisselijk. "Als ik zo'n pilletje niet op tijd nam, ging het mis. En zonder, functioneerde ik niet."

"Dat we twee van deze kids mochten krijgen, is een cadeau"

In april van 2020 beviel Fockeline van dochtertje Vicky, zoontje Joe werd twee jaar eerder geboren. Een derde koter, daar moet de actrice voorlopig niet aan denken. Tijdens beide zwangerschappen was ze namelijk extreem misselijk. "De eerste maand heb ik nog nergens last van, maar daarna", vertelt ze in het blad. Gelukkig bestaan er medicijnen waardoor het gevoel wat afneemt. Al ging het bij Fockeline af en toe tóch mis. Zoals die keer dat ze op de set was voor de film Dit zijn wij. Fockeline: "Ik sprintte naar de wc en toen ik terugkwam, zei ik: 'Ik zal het maar vertellen, ik ben hartstikke zwanger.'"

Fockeline
Lees ook:
Fockeline Ouwerkerk bevallen van een dochtertje

Dochter Vicky werd geboren tijdens de eerste lockdown, waardoor Fockeline een soort 'verlengd zwangerschapsverlof' heeft. "Onze wereld is zo klein geworden", legt de Moordvrouw-ster uit. "Dat is met twee kleine kinderen aan de ene kant niet zo erg, want ik blijf toch wel bezig."

Fockeline geeft in het interview ook eerlijk toe dat een tweede kindje nog helemaal niet op de planning stond toen ze zwanger raakte. Hierover vertelt ze: "Vicky was echt een verrassing, maar meteen superwelkom. We dachten: wow! En direct: oké, let’s go. Dat het dan een heel vrolijk, gezond en pittig meisje blijkt te zijn, is natuurlijk geweldig. En Joe is ook een grote schat. Dat we twee van deze kids mochten krijgen, is een cadeau. Maar ze zitten wel dichter op elkaar dan we vooraf hadden bedacht."

Fockeline
Lees ook:
Fockeline Ouwerkerk vond bevalling in Dit zijn wij 'erg pittig'

Wie iets enthousiaster is over haar zwangerschapsperiode, is Jennifer Hoffman: 'Bijzonder en magisch.' Je kunt het hele gesprek zien in de video hieronder.

Jennifer Hoffman over zwangerschap: bijzonder en magisch

02:17

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore