Entertainment

Jaap Reesema: 'Bij mij zijn het hoge pieken en wat diepere dalen'

17 maart 2021 15:05 Aangepast: 17 maart 2021 15:09
Jaap Reesema Beeld © ANP

Zijn vrouw Kim Kötter (38) geloofde er altijd al in, maar door het succes van 'Nu Wij Niet Meer Praten' is Jaap Reesema (36) tien jaar na de winst van 'X Factor' eindelijk doorgebroken in Nederland. "Tuurlijk voelde dat als falen en dat was niet leuk. Maar zo gaat het bij elke talentenjacht: je staat een jaar in the picture en daarna is er een volgende winnaar", vertelt hij in weekblad 'VIVA'.

"Ik heb extreem goede dagen en dagen dat ik denk: wat ben ik in godsnaam aan het doen? Is dit alles?"

Dat hij nu eindelijk op nummer één staat vindt hij dan ook 'legendarisch'. Jaap: "Nadat ik X Factor won, heb ik allerlei muziek gemaakt en daarna heb ik redelijk snel internationaal succes gehad als schrijver en zanger. Maar dat deed ik wel onder de Engelse vertaling van mijn naam: Jake Reese (...) Na het succes in België onder mijn eigen naam, wilde ik het toch weer als Jaap Reesema in Nederland proberen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kötter en Jaap Reesema verwelkomen derde kindje

Dat het zo zou lopen had hij in zijn stoutste dromen niet durven hopen. Toch heeft de zanger de afgelopen jaren niet stilgezeten, al leek dat voor het publiek soms wel zo. "Op straat vroegen mensen steeds: 'Waar blijf je nou? Ik hoor niks van je.' Ze beseften niet dat ik bezig was met een nieuw album, maar dat ik niet meer dezelfde kansen kreeg om dat te promoten", legt hij uit. 

Naast een passie voor muziek, begeeft Jaap zich ook regelmatig in de wereld van podcasts. Samen met goede vriend Sander Schimmelpenninck maakt hij de Zelfspodcast, waar onlangs nog de nodige kritiek op kwam toen de heren een opmerking maakten over Yolanthe Cabau. "Daar had ik wel echt buikpijn van. Ik vind het heel erg als iemand ergens mee zit om iets wat ik heb gezegd. Dat is niet wie ik ben en wie ik wil zijn", geeft hij toe. "In het openbaar iemands uiterlijk afvallen, waar diegene niet bij is, dat vond ik heel zwak van mezelf. Ik vergat op dat moment even dat er veel mensen naar luisteren en ik dus niet alles kan zeggen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jaap Reesema krijgt compliment van jeugdheld Marco Borsato

De zanger vertelt in het interview ook over zijn extreme moodswings. Jaap: "Bij mij zijn het hoge pieken en wat diepere dalen. Ik heb extreem goede dagen en dagen dat ik denk: wat ben ik in godsnaam aan het doen? Is dit alles? Dan zie ik het even niet meer helder. Dat klinkt misschien wat zwaarder dan het is, maar ik heb het mijn hele leven al en hoe ouder ik word, hoe makkelijker ik er uitkom."

Het hele interview met Jaap lees je nu in de nieuwste VIVA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore