Entertainment

John de Mol had ook een nieuw domino-idee voor tv-show

17 maart 2021 04:56 Aangepast: 17 maart 2021 07:24
John de Mol liet Jeroen Rietbergen 'alle hoeken van de kamer zien', maar stelde geen onderzoek in. Beeld © ANP

De producent van het nieuwe RTL4-programma waarin het om dominostenen draait, is John de Mol (65) net te snel af geweest. De Mol meldt woensdag in 'De Telegraaf' dat hij ook een idee had voor een nieuwe dominoshow.

"Ik liep eigenlijk al sinds het einde van Domino Day met dit idee"

De Nederlandse tak van EndemolShine en RTL kondigden afgelopen week een programma aan met de Amerikaanse YouTuber Lily Hevesh, die miljoenen kijkers trekt met haar dominocreaties. Internationaal ging EndemolShine, waar De Mols oude productiebedrijf Endemol in 2015 in opging, al van de zomer van start met dat plan.

Dat was even slikken voor De Mol, zo vertelt hij in de krant. "Ik liep eigenlijk al sinds het einde van Domino Day met dit idee. Omdat het steeds moeilijker wordt om het record aan te scherpen, kon je daar natuurlijk niet eindeloos mee doorgaan. Op een gegeven moment dacht ik: wat als je een aantal teams 500 duizend stenen geeft en budget voor visual effects?"

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Britt Dekker: 'John de Mol kon duizenden knappere meisjes kiezen'

De televisiemaker had voor zijn plan met de werktitel Domino Duel ook het idee om in zee te gaan met Hevesh, maar kwam er in de zomer achter dat hij achter het net had gevist. "Al snel bleek helaas dat EndemolShine ons voor was geweest en al met haar samenwerkte. Ik heb me daar wel even over verbaasd, want ik heb met mensen van EndemolShine die ik nog kende uit de tijd van Domino Day over Domino Duel gesproken. Zouden ze zo op het idee zijn gekomen?"

Toch lijkt De Mol er vanuit te gaan dat er sprake is van toeval. "Het komt vaker voor dat ideeën op verschillende plekken tegelijkertijd ontstaan", aldus de programmamaker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore