Ga naar de inhoud
Entertainment

Ewout Genemans maakt serie over medium Jomanda

Beeld © ANP

Programmamaker Ewout Genemans (36) gaat een documentaireserie maken over het medium Jomanda (72). Dat bevestigt hij dinsdag in RTL Boulevard.

"Jomanda is een fenomeen natuurlijk"

De serie gaat over het verhaal van de zelfverklaarde genezeres die jaren geleden naar het buitenland is vertrokken. "Jomanda is een fenomeen natuurlijk. Heel veel mensen kennen haar, maar wat is haar verhaal nou precies en vooral: waar is ze nu? Waarom is ze vertrokken?" aldus Genemans.

"We gaan een serie maken over alles wat er met Jomanda is gebeurd. Ook over alle dingen die mis zijn gegaan en we hopen haar ook te kunnen spreken uiteindelijk."

Ewout
Lees ook:
Ewout Genemans wordt nieuwe presentator Verslaafd

Wanneer de serie te zien zal zijn, is nog niet bekend. "Ik denk wel dat dit een verhaal is dat heel veel mensen willen horen. Dat ze toch wel heel benieuwd zijn naar wat haar kant van het verhaal is."

Het medium kwam onder meer negatief in het nieuws omdat ze in 1999 de zieke actrice Sylvia Millecam had afgeraden chemotherapie te ondergaan. Jomanda was ervan overtuigd dat Millecam geen borstkanker had, maar een bacteriële infectie. Millecam is uiteindelijk in 2001 op 45-jarige leeftijd overleden.

Ewout
Lees ook:
Ewout Genemans maakt nieuw seizoen politieprogramma