Entertainment

Cheryl Cole kapot van verdriet na diagnose Girls Aloud-collega

16 maart 2021 17:07
Cheryl Cole en Sarah Harding Beeld © Getty Images

Voormalig Girls Aloud-zangeres Sarah Harding (39) gaf dit weekend een heftige update over haar kankerdiagnose. De zangeres heeft uitgezaaide borstkanker en heeft van haar artsen te horen gekregen dat ze kerst 2021 waarschijnlijk niet zal meemaken. Haar oud-groepsgenoot Cheryl Cole (37) is gebroken door het nieuws en denkt nergens anders meer aan, zo is te lezen in een uittreksel van Sarahs memoires 'Hear Me Out'.

"Ik weet mezelf gewoon geen houding te geven"

Sarah kreeg een jaar geleden te horen dat ze borstkanker heeft. Inmiddels is die uitgezaaid naar andere delen van haar lichaam en is de verwachting dat ze niet lang meer te leven heeft. De zangeres besloot direct na de diagnose in de pen te klimmen om haar levensverhaal vast te leggen. Ze vroeg haar oud-Girls Aloud-collega's om mee te werken en die twijfelden natuurlijk geen moment. "Haar ziekte heeft me hard geraakt", schrijft Cheryl in Hear Me Out, de memoires van Sarah die het blad Glamour mocht inzien. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Girls Aloud-zangeres Sarah heeft niet lang meer te leven

"Sinds ze erover vertelde, kan ik nergens anders meer aan denken", verklaart Cheryl. "Ik wil de hele tijd bij haar zijn, maar dat kan natuurlijk niet." Door corona mag Sarah maar weinig mensen in het echt zien, maar door moderne technologie is een hoop mogelijk. "Soms FaceTimen we en dan lijkt ze zo sterk en kunnen we zomaar uren praten. Aan de andere kant kan ze ook compleet uitgeteld zijn", aldus Cheryl over Sarah. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sarah Harding van Girls Aloud heeft uitgezaaide borstkanker

"Ik voelde me hulpeloos. Het was moeilijk de juiste woorden te vinden wanneer ik haar sprak. Ik wist mezelf gewoon geen houding te geven", legt Cheryl uit. "Ik wil er voor haar zijn, op welke manier dan ook. (...) Ik hoop dat ze geen seconde spijt heeft van hoe ze haar leven heeft ingericht." Sarah is het eens met haar vriendin-slash-collega. "Ik probeer van ieder moment te genieten, hoe lang het ook mag duren", valt er te lezen in Hear Me Out, dat op 18 maart uitkomt in het Verenigd Koninkrijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liam Payne open over breuk met Cheryl

Cheryl en Sarah vormden samen met Nicola Roberts, Kimberly Walsh en Nadine Coyle in 2002 de meidengroep Girls Aloud na hun deelname aan Popstars: The Rivals. De band won het realityprogramma met hun single 'Sound of the Underground' en scoorden hit na hit in het Verenigd Koninkrijk. De dames gaan de geschiedenisboeken in als de meest succesvolle meidengroep van de 21ste eeuw in Groot-Brittannië. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore