Entertainment

Omstreden Borat-vervolg maakt kans op twee Oscars

15 maart 2021 15:01 Aangepast: 15 maart 2021 16:17
Sacha Baron Cohen als 'Borat' Beeld © 20th Century Studios

De tweede Borat-film, 'Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan', is genomineerd voor twee Oscars. De omstreden komedie maakt kans op beeldjes in de categorieën beste scenario en beste bijrolactrice.

Het scenario is geschreven door een flink team onder leiding van hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen, die ook de titelrol speelt. De nominatie voor beste vrouwelijke bijrol gaat naar de 24-jarige Bulgaarse actrice Maria Bakalova. Zij speelt in de film een minderjarig meisje dat de Kazachstaanse journalist Borat als relatiegeschenk aan Mike Pence of Rudy Guliani wil overhandigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sacha Baron Cohen: Trump van Twitter is een doorbraak

De film deed veel stof opwaaien vanwege het fragment, dat met een verborgen camera werd gefilmd, waarin Rudy Giuliani, de advocaat van president Trump, zijn hand bij zijn kruis had tijdens een interview met Tutar, het meisje dat Bakalova speelt.

Sacha Baron Cohen ontving overigens ook een nominatie als beste acteur, in de dramafilm The Trial of the Chicago 7. De Oscars worden eind april uitgereikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oscars ook dit jaar te zien op Nederlandse zender Fox

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore