Ga naar de inhoud
Entertainment

Billie Eilish wint Grammy voor Record of The Year

Beeld © ANP

Billie Eilish (19) en H.E.R. hebben tijdens de uitreiking van de Grammy Awards zondagavond belangrijke prijzen gewonnen. Ze wonnen met hun liedjes 'Everything I Wanted' en 'I Can't Breath' in de categorieën Record of the Year en Song of the Year.

Die awards zorgen nog weleens voor verwarring, omdat beide prijzen voor een liedje zijn. Song of the Year is de prijs voor de schrijvers van een nummer, terwijl de Record of the Year-Grammy gaat naar de artiest die het liedje ten gehore brengt. Dit jaar gingen de prijzen ook nog eens naar artiesten die hun nummers ook zelf schreven.

H.E.R. won voor het schrijven van nummer 'I Can't Breathe', waarvan ze ook de zangeres is. De 23-jarige schreef het liedje naar aanleiding van de dood van George Floyd en de Black Lives Matter-protesten die daarop volgde.

"Ik had nooit gedacht dat mijn angst en pijn iets zouden worden dat mogelijk een impact heeft en iets zal veranderen", zei de zangeres in haar speech. "Dat is waar het om gaat. Dat is waarom ik muziek schrijf, waarom ik dit doe."

Fans
Lees ook:
Fans Billie Eilish hebben nieuw album te danken aan de lockdown

Billie Eilish won voor het zingen van 'Everything I Wanted', dat ze samen met haar broer Finneas schreef. Toen ze de prijs in ontvangst nam, liet de 19-jarige weten dat ze ervan uit was gegaan dat Megan Thee Stallion de prijs zou winnen voor 'Savage'.

Ze vroeg haar mede-genomineerden, die aanwezig waren bij de ceremonie in Los Angeles, even voor Megan te juichen.

Contactverbod
Lees ook:
Contactverbod stalker die Billie Eilish doodsbedreigingen stuurde