Ga naar de inhoud
Entertainment

Roy Donders verdedigt Istanboel-trip na ophef: 'Dit is mijn werk'

Roy Donders Beeld © ANP

Roy Donders (30) kreeg ervan langs nadat hij op social media liet weten in Istanboel te zijn. De 'stylist van het Zuiden' vindt de ophef niet fair omdat het niet om een snoepreisje gaat, vertelt hij aan RTL Boulevard. "Ik ben hier voor werk", meldt hij.

"Je mag gewoon vliegen als je een coronatest hebt gedaan"

Roy is in Istanboel om cliënten te begeleiden die daar plastische chirurgie ondergaan en dus niet op vakantie is, legt hij uit aan RTL Boulevard. “Ik hou me gewoon aan de coronaregels", verzekert de realityster. "Je mag gewoon vliegen als je een coronatest hebt gedaan. Voor werk is dat gewoon toegestaan en dit is mijn nieuwe werk, dus het is toegestaan." Roy vindt het dan ook niet eerlijk hoe er wordt gereageerd op zijn trip naar de Turkse stad. 

Roy
Lees ook:
Roy Donders viert dertigste verjaardag: 'Een nieuwe fase'

“Ik begeleid hier cliënten die in Istanboel zijn voor een chirurgische ingreep", vertelt Roy. De realityster zit dus zeker niet stil. "Ik zorg dat ze in een goed hotel zitten, ik zorg dat ze op tijd in het ziekenhuis zijn, op tijd terug zijn. Dat de reis gewoon goed verloopt", legt hij uit over zijn werkzaamheden. In Nederland opende hij onlangs nog zijn eerste kliniek, waarvoor hij bepaalde certificaten moest behalen. De realityster heeft zichzelf ook onder handen laten nemen door een arts en deelde dit met zijn volgers. 

Roy
Lees ook:
Roy Donders openhartig over cosmetische ingrepen

Drs. Felicia Smit van de Velthuis kliniek uit haar zorgen over Roy's carrièreswitch. "Wij willen ons als opgeleide plastisch esthetisch chirurgen 100% distantiëren van dit soort praktijken", vertelt ze aan RTL Boulevard. "Het is puur marketing en zeer onwenselijk om met een tussenpersoon te werken als 'trekker'." Bovendien zouden de regels in Istanboel minder streng gehanteerd worden. Wat Roy dáárvan vindt, is niet bekend. 

Roy ligt wel vaker onder vuur, zoals te zien is in de video hieronder. 

Roy Donders onder vuur na lancering sieradenlijn

00:37