Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers dolgelukkig door aftrap nieuw seizoen LEGO Masters

De kandidaten van 'LEGO Masters' Beeld © RTL/Videoland

Blokken bouwen met volwassenen blijkt wederom goed te scoren. De fans van 'LEGO Masters' zijn namelijk maar wat blij dat het programma weer op de buis is en laten dat massaal weten op social media. De show werd ook nog eens gekroond als dé hit van de zaterdagavond met 1,8 miljoen kijkers.

"Wat zijn de teams vindingrijk"

De blokken zijn verzameld, de koppels uitgekozen en de bouwwerken gemaakt. Ruben Nicolai trapte het nieuwe seizoen van LEGO Masters gisteravond af en maakte daarmee zijn grand rentree als presentator van het populaire programma. Het zal even duren voor de uitverkorenen gekozen worden, maar dat betekent eigenlijk alleen maar een hele hoop bouwplezier voor de kijkers die door het dolle zijn dat LEGO Masters weer terug is. 

Ruben
Lees ook:
Ruben Nicolai versteld van niveau in nieuwe LEGO Masters

Het nieuwe seizoen valt namelijk gelijk in de smaak bij de kijkers, die massaal hun genoegen uitspreken op social media. 'Blijft toch een leuk programma om naar te kijken en wat zijn de teams vindingrijk. Ik doe het ze het niet na', vertelt er eentje enthousiast. 'Funda checken voor een huis met ruimte voor een eigen Brick Room', aldus een andere fan die nog een stapje verder wil gaan. Een derde vond het niveau van de bouwers 'al gelijk hoog'. 'Heerlijk!' vat een vierde het kort samen. 

Na
Lees ook:
Na LEGO Masters komt RTL met spelshow met Dominostenen
Ook
Lees ook:
Ook speciale LEGO Masters is ware kijkcijferfhit

Nadat de opdrachten voldaan waren, was het tijd om een winnaar van de aflevering te kronen. De jury was omvergeblazen door het talent van Thomas en Roy, die het eerste gouden LEGO-blokje in ontvangst mochten nemen. In de komende 6 afleveringen kunnen ze deze één keer inzetten om eliminatie te voorkomen.

Het is wel oppassen geblazen op de set. Met al die steentjes om je heen is de kans natuurlijk groot dat je op eentje komt te staan. En dat is niet prettig, weet presentator Ruben. Hij vertelt erover in de video hieronder. 

De ironie: Ruben vertrapt zich na LEGO Masters pijnlijk op LEGO

02:05
Nicolette
Lees ook:
Nicolette Kluijver is dankzij LEGO Masters 'nerd' geworden

LEGO Masters is elke zaterdagavond om 20.00 uur te zien op RTL4, terug te kijken bij Videoland en ook nog eens hier te zien.