Ga naar de inhoud
Entertainment

Rutte niet tevreden met coronaprik-actie Maarten van Rossem

Mark Rutte en Maarten van Rossem Beeld © ANP

Demissionair minister-president Mark Rutte (54) heeft in het tv-programma 'WNL Op Zondag' gereageerd op de commotie die zaterdag ontstond na het 'voordringen' van Maarten van Rossem (77) bij het verkrijgen van zijn coronavaccinatie. De premier vindt dat iedereen 'op zijn beurt' moet wachten bij het prikken.

"Wacht nou gewoon op je beurt"

"Ik zou het fatsoenlijk vinden als mensen wachten op de uitnodiging", aldus Rutte. "Want wat is nou het punt? Maarten zit in de leeftijdscategorie, dus die krijgt zonder twijfel een uitnodiging. Maar als iedereen vervolgens zelf gaat bellen, dan krijg je een enorm gedoe bij die GGD's en bij de huisartsen. Wacht nou gewoon op je beurt."

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem geeft uitleg over vaccinatie-actie

Maarten, onder meer bekend als jurylid in het NPO 2-programma De Slimste Mens, zei in een podcast dat hij zelf zijn vaccinatie had geregeld voor hem en zijn vrouw door naar de GGD te bellen en een afspraak in te plannen. Het leverde hem kritiek op van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, die de actie van de historicus egoïstisch noemde.

Als het zo doorgaat, moet de coronacrisis over niet al te lange tijd voorbij zijn. Dat vertelde Hugo de Jonge aan RTL Boulevard. Je ziet het in de video hieronder. 

Politici over coronacrisis: 'Einde nadert, nog even volhouden'

01:52