Ga naar de inhoud
Entertainment

Maarten van Rossem geeft uitleg over vaccinatie-actie

Maarten van Rossem Beeld © ANP

Maarten van Rossem (77) is enigszins verbaasd over de ophef van zijn actie om zonder oproep alvast een coronavaccinatie voor zichzelf te regelen. De historicus en tv-persoonlijkheid heeft er dan ook spijt van dat hij het verhaal verteld heeft, zegt hij tegen 'De Telegraaf'. "Ik deelde het alleen maar omdat ik het een komische anekdote vond. Dat had ik beter niet kunnen doen. Straks weigeren ze me nog op de vaccinatielocatie."

"Ik kan alsnog pas over twee weken terecht"

De 77-jarige vertelde in zijn eigen podcast dat hij zelf zonder oproep een vaccinatie had geregeld. Een paar telefoontjes op eigen initiatief waren voldoende, zo zei hij. Volgens Maarten kreeg hij vrijdag alsnog een uitnodiging voor een prik binnen. "Dus mijn leeftijdsgroep is nu gewoon aan de beurt. Ik kan alsnog pas over twee weken terecht en heb dan op 30 april mijn tweede prik binnen. En de GGD heeft zelf groen licht gegeven."

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem regelt eigen coronaprik, GGD niet blij

Maarten probeerde naar eigen zeggen 'uit interesse' of het zou werken om de GGD zelf te bellen. "Er is niet duidelijk gecommuniceerd wanneer mijn groep aan de beurt zou komen", vindt hij. "Dus ik had geen idee of het twee of vier of zes weken zou duren, terwijl het hele vaccineren al zo traag verloopt. En met iedere week dat mijn vrouw en ik langer moeten wachten op de prik lopen we als bejaarden meer risico besmet te raken en te overlijden. We hebben ons jongste kleinkind, dat naar de crèche gaat, al weken niet meer gezien, uit angst besmet te raken."

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem gevloerd door kandidaten Slimste Mens

Het verhaal van Maarten zorgde voor enige ophef. Onder meer de GGD en coronaminister Hugo de Jonge keurden de actie af. De Jonge vindt dat iedereen op zijn beurt moet wachten. De historicus verbaast zich over de uitspraken van De Jonge. "Op basis van mijn weliswaar zeer bescheiden onderzoek kom ik toch wel tot de conclusie dat het vaccineren een rommeltje is. Ik vind het dan kwalijk dat hij mij beschuldigt van onburgerlijk gedrag."