Entertainment

Gordon: 'Ik ben meer tevreden met gewoon mezelf zijn'

12 maart 2021 07:00 Aangepast: 12 maart 2021 07:46
Gordon Beeld © ANP

Het waren roerige tijden voor Gordon (52), maar de rust is eindelijk een beetje terug bij hem thuis in Blaricum. Hij is dolgelukkig met zijn nieuwe hondje Toto en binnenkort begint de zanger en presentator met de opnames van zijn 'nieuwe' programma '5 TEGEN 5', wat hij zestien jaar geleden ook al presenteerde. "Het is zo heerlijk om weer terug te zijn", vertelt hij aan 'ANP'. "En Toto gaat mee naar alle opnamedagen, helemaal leuk."

"Ik zit thuis, kom niet buiten en nog krijg ik commentaar op alles"

Het is voor Gordon het eerste televisieprogramma dit jaar. "Ik ben best wel aan huis gekluisterd geweest. Al die mutaties gaven me toch een beetje een unheimisch gevoel." Nu is de presentator terug bij een oude bekende: het SBS6-programma 5 TEGEN 5. "Dit is nostalgie ten top", vertelt Gordon, die enorm uitkijkt naar de uitzendingen. "Het is natuurlijk een kindje van tv-legende Willem Ruis, iemand tegen wie ik enorm opkeek. Ik kan dus echt niet wachten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gordon is zelf clean, maar deze BN'ers zijn dat volgens hem niet

Gordon denkt dat mensen een programma zoals dit wel kunnen gebruiken tijdens de coronacrisis. "Het is lekker no-nonsensetelevisie. We worden tegenwoordig overladen met verhalen over corona, maar mensen willen ook gewoon lekker lachen", vertelt hij. Wel hoopt de presentator van het programma, dat vanaf vrijdag 12 maart te zien is op SBS6, op meer diversiteit onder de kandidaten. In het programma nemen twee teams, bestaande uit een bepaalde groep mensen, het tegen elkaar op. "Ik heb wel gevraagd of we ook eens vijf transgenders of vijf islamitische mensen kunnen uitnodigen en niet alleen vijf vriendinnen of collega's. Ik vind het belangrijk om met de tijd mee te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gordon overhandigt 41.000 handtekeningen aan minister Dekker

Voor Gordon zelf gooide corona ook roet in het eten. Vooral zijn horecazaak in Amsterdam heeft het zwaar nu er vrijwel geen toerisme in de stad is. Hij hoopt dat zijn leven nu weer een beetje normaal wordt. Hij kreeg flink wat kritiek op zijn nieuwe hond, werd overvallen in zijn huis en startte een actie tegen anonieme online-haatberichten. "Nu moet alles weer even normaal worden, hoor", zegt hij. "Ik lijk soms wel een Kardashian. Wat die familie in 12 afleveringen meemaakt, krijg ik in één week over me heen. Ik zit thuis, kom niet buiten en nog krijg ik commentaar op alles."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gordon biecht op: 'Ik drink weleens een wijntje'

Of Gordon iets meeneemt uit 2006, toen hij het programma ook presenteerde? "Nou, niet echt", vertelt hij. "Alhoewel, ik heb een stuk meer ervaring. Ik ben meer tevreden met gewoon mezelf zijn en vind het niet meer nodig om 'de presentator' te spelen. Ik ben nu echt zoals ik ben. Mensen gaan gewoon Gordon zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore