Ga naar de inhoud
Entertainment

Sanne Hans stapt over op Nederlandstalig: 'Het is alles wie ik ben'

Sanne Hans Beeld © ANP

Sanne 'Miss Montreal' Hans (36) wist met haar bijzondere versie van 'Door de Wind' afgelopen jaar heel Nederland te ontroeren. Hoewel het nummer weken in de hitlijsten stond, heeft ze het sinds de opnames op Ibiza nooit meer voor publiek kunnen spelen. "Ik ben er echt trots op en hoop het ooit live te zingen. En dat ik dan de microfoon naar het publiek wijs en zij de songtekst afmaken. Ik kan niet wachten", vertelt ze aan 'LINDA.'

"Het is alles wie ik ben, wie ik wil zijn, qua zang, artiest, maar ook qua geloofwaardigheid"

De zangeres staat met de Beste Zangers-cover op nummer één in de LINDA.lievelings 200 muzieklijst. "Ik voel dat er iets veranderd is door het nummer, dit bewijst dat het echt een hit was. Ik ben heel blij", is haar reactie op het nieuws. Het nummer, dat oorspronkelijk werd gezongen door Stef Bos, is volgens Sanne zo mateloos populair door Beste Zangers. Sanne: "Ik moest tijdens het optreden in Beste Zangers natuurlijk huilen en je zag dat ook Stef geraakt was. Het nummer gaat over de dood van zijn moeder, iets wat vrijwel niemand wist."

"Iedere dag zeggen wel honderd mensen tegen me dat ze het zo’n mooi nummer vinden en dat ze er veel steun aan hebben", gaat ze verder. "De boodschap van het lied is iets universeels."

Sanne
Lees ook:
Sanne Hans over Beste Zangers-hit: 'Raakte me'

Ook voor Sanne heeft het een bijzondere betekenis. De 36-jarige wil al langere tijd een overstap maken naar Nederlandstalige muziek en 'Door de Wind' is daar een mooi begin van. "Als je dan zo'n Nederlandstalige hit hebt, dan is dat natuurlijk een mooi visitekaartje. Dit is wie ik nu ben en wat ik nu doe (...) Het is alles wie ik ben, wie ik wil zijn, qua zang, artiest, maar ook qua geloofwaardigheid."

Verfilming
Lees ook:
Verfilming boek Daphne Deckers krijgt titelsong van Miss Montreal