Ga naar de inhoud
Entertainment

Zayn Malik laat teugels vieren op Twitter: 'F**k the Grammy's'

Zayn Malik Beeld © ANP

Gigi Hadids (25) liefje Zayn Malik (28) verraste zijn volgers gisteren met een tweet waarin hij fel uithaalt naar de organisatie van de Grammy's. Volgens de zanger gaat het selectieproces voor de nominaties van de felbegeerde muziekprijzen namelijk niet volgens het boekje.

"Het gaat mij om de noodzaak van een meer inclusief en transparant nominatieproces"

Zayn beschuldigt de organisatie ervan dat je als artiest nooit kans maakt op een beeldje, tenzij je de juiste handen schudt of cadeaus opstuurt. Zijn tweet kon rekenen op veel bijval, hoewel sommige volgers ook vermoeden dat hij jaloers is op zijn voormalig mede One Direction-lid Harry Styles: hij wist namelijk wél nominaties binnen te slepen voor onder meer 'Adore You' en 'Watermelon Sugar'.

De nieuwbakken vader gaf in een nieuwe tweet meer context rondom zijn opmerking en ontkent dat het een 'persoonlijke' kwestie is. 'Het gaat mij om de noodzaak van een meer inclusief en transparant nominatieproces en de invloed van vriendjespolitiek, racisme en netwerkpolitiek op het stemproces.'

Gigi
Lees ook:
Gigi Hadid en Zayn Malik delen eerste zoete gezinsfoto

Zayn heeft in zijn carrière nog geen Grammy-nominatie op zijn naam staan. Dit jaar heeft hij zijn derde album 'Nobody is Listening' uitgebracht, maar die blijft hangen op een 17e plek in de Britse hitlijsten. Zijn vorige albums werden ook niet waanzinnig goed ontvangen. 

De organisatie van de muziekprijzen heeft dit jaar al veel kritiek achter de kiezen. Zo werden eerder al vraagtekens gezet bij het selectieproces nadat veel grote artiesten geen nominatie ontvingen, ondanks hun succes het afgelopen jaar. Zo boekte The Weeknd met zijn nummer 'Blinding Lights' en album 'After Hours' enorme successen, maar een nominatie bleef uit.

Gigi
Lees ook:
Gigi Hadid en Zayn Malik verwelkomen eerste kindje

Tijdens de Grammy-uitreikingen in 2020 hielden artiesten het niet droog.

Artiesten hielden het niet droog tijdens de Grammy Awards

06:06