Ga naar de inhoud
Entertainment

Danny Vera over dochtertje: 'Zit niet op meningen van mensen te wachten'

Danny Vera Beeld © Rooijakkers Over de Vloer

In de tweede aflevering van 'Rooijakkers Over de Vloer' gaat presentator Art Rooijakkers (44) op kraamvisite bij misschien wel de meest trotse vader van Zeeland: Danny Vera. "Alle clichés zijn waar", aldus de 43-jarige zanger. Toch kiest hij ervoor zijn kleine meid buiten de media te houden.

"Ik zit eigenlijk niet op meningen van mensen te wachten"

Voor Danny Vera was 2020 een ongekend topjaar: zijn megahit 'Roller Coaster' brak record na record en op Eerste Kerstdag werd zijn dochtertje geboren. De hitmachine ontvangt Art in zijn huis in Middelburg, waar hij al zijn hele leven woont. In precies hetzelfde huis. "Heel raar misschien, een beetje gek. Maar mijn moeder is hier overleden en mijn vader daar waar de wieg staat", vertelt hij aan Art.

Danny heeft dus nooit ergens anders gewoond. Na het overlijden van zijn moeder bleef de zanger bij zijn vader wonen en toen geliefde Escha bij hem introk, woonde zij en Danny op de bovenverdieping en pa beneden. Na zijn overlijden hebben de kersverse ouders het huis volledig verbouwd. De muzikant staat dan ook dagelijks stil bij het verlies van zijn ouders, helemaal omdat 'Vera' een verwijzing is naar zijn moeder. "Vlak voordat zij overleed vond ik het mooi om dat achter mijn naam te zetten", vertelt hij.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers aangeslagen door liedje Danny Vera en André van Duin

Inmiddels weet Danny zelf ook hoe het is om ouder te zijn. Eind 2020 werd zijn dochtertje Lavie geboren. Sindsdien is hij veranderd in een softie, aldus zijn vrouw. Hoewel het meisje wel even te zien is in het programma, proberen vader en moeder het gezichtje van hun kleine spruit zo min mogelijk te delen. "We doen eigenlijk ook niets op social media, omdat iedereen een mening heeft. En ik zit eigenlijk niet op meningen van mensen te wachten", aldus Danny. "Meningen over mij maakt me geen hol uit. Maar als het gaat over mijn vrouw of over mijn kind…"

Danny Vera over lang gekoesterde kinderwens: 'Heel veel oefenen'

02:05
Trotse
Lees ook:
Trotse papa Danny Vera deelt eerste foto van zijn dochtertje

Danny vertelt ook over de bijzondere samenwerking met André van Duin voor het nummer 'Voor Altijd', dat hij in slechts een kwartier schreef. "Op het moment dat ik het aan het schrijven was, in het Nederlands en ik schrijf nooit in het Nederlands, hoorde ik de hele tijd André van Duin zijn stem in mijn hoofd." 

Hij besloot daarom de stoute schoenen aan te trekken en André een berichtje te sturen, die meteen enthousiast was. "Dit is iets waar ik echt heel erg trots op ben", aldus Danny.

Paskal
Lees ook:
Paskal Jakobsen 'beetje jaloers' op Top 2000-notering Danny Vera