Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Jaap van der Wals advies aan Peter Pannekoek: 'Word strak'

Beeld © ANP

Zorg dat je goed in conditie bent. Dat is het belangrijkste advies dat collega Jan Jaap van der Wal dinsdagavond had voor Peter Pannekoek, die dit jaar voor het eerst de Oudejaarsconference gaat verzorgen. Van der Wal verzorgde tweemaal de prestigieuze eindejaarsvoorstelling.

"Dus niet zo lafhartig af en toe tegen een bokszak aanduwen zoals je nu doet"

De Vooravond had een aantal reacties verzameld voor Pannekoek van komieken die hem voorgingen. "Probeer in shape te zijn", adviseerde Van der Wal, die al jaren samen met Pannekoek het satirische programma Dit was het nieuws maakt. "Wees echt in conditie. Dus niet zo lafhartig af en toe tegen een bokszak aanduwen zoals je nu doet. Maar echt strak!"

Ook Claudia de Breij, die in 2017 en 2019 de Oudejaars verzorgde, had een berichtje ingesproken voor Pannekoek. "Ik weet dat jij iemand bent die niet gerustgesteld wil worden", wist De Breij. "Jij houdt meer van paniek. Dus ik wil vooral zeggen: dit wordt helemaal niets!"

Peter
LEES OOK:
Peter Pannekoek verzorgt Oudejaarsconference 2021

Theo Maassen viel in 2013 de eer te beurt de eindejaarsshow te maken. Ook de Eindhovenaar had een tip voor Pannekoek: "Doe het niet man, serieus. Ik zou het écht niet doen!"

De werktitel van de voorstelling, die op 31 december live op NPO1 wordt uitgezonden, is Nieuw bloed. Pannekoek is niet de jongste cabaretier ooit die een Oudejaarsconference verzorgt; Jan Jaap van der Wal deed zijn eerste in 2007, toen hij 28 jaar oud was.