Entertainment

Jan Smit honderden keren gevraagd voor deelname songfestival

09 maart 2021 21:13 Aangepast: 09 maart 2021 21:14
Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit Beeld © ANP

Jan Smit (35) is al zo'n tien jaar verbonden aan het Eurovisie Songfestival. Dat het grote liedjesfestijn neerstrijkt in Nederland is voor hem dan ook een droom die uitkomt. Toch moet hij er - voor nu - niet aan denken zelf heel Europa toe te zingen.

"Misschien komt het ooit nog wel"

De zanger vertelt in de online serie Road to Rotterdam, nog nooit serieus nagedacht te hebben over een eventuele deelname. "Ze hebben me het al wel honderden keren gevraagd, of ik dat iets zou vinden", biecht hij op. "Eigenlijk heb ik nooit echt over na hoeven denken. Misschien komt het ooit nog wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

YouTube-serie geeft kijkje achter de schermen bij songfestival

Jan haalt ook herinneringen op aan het moment dat hij werd gevraagd als één van de presentatoren van dienst. Een moment dat volgens de zanger 'best wel emotioneel' was. "Ik weet nog heel goed, dat toen we tien jaar geleden begonnen met de nieuwe opzet, het songfestival echt in het slop zat. In de loop der jaren hebben we echt laten zien dat het songfestival weer leeft. Het voelde als een hele mooie beloning."

In totaal zijn er zes afleveringen van Road to Rotterdam waarin we de vier presentatoren én de Nederlandse organisatie volgen op weg naar de liveshows in mei. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeangu Macrooy valt niet in de smaak bij Eurovisie-bookmakers

Het songfestival vindt van 18 tot 22 mei plaats in Rotterdam Ahoy. Jeangu Macrooy treedt voor Nederland op het podium, en zo klinkt zijn nummer:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore