Entertainment

Comeback Marco Borsato lijkt emotionele ode aan Leontine

09 maart 2021 09:09 Aangepast: 09 maart 2021 12:11
Leontine en Marco Beeld © ANP

Marco Borsato (54) is terug! Vanochtend kwam zijn nieuwe nummer - een samenwerking met John Ewbank (52) en Rolf Sanchez (29) - uit. De tekst van het lied 'Een Moment' spreekt boekdelen.

"Maar nu ga je weg en ineens is het echt"

Marco kondigde vorige week zijn muzikale comeback aan met een cryptische Instagrampost. Het was al maanden stil rond de zanger, nadat hij begin 2020 al zijn werk neerlegde wegens een burn-out. Niet veel later kondigden hij en Leontine (53) aan te gaan scheiden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marco doorbreekt jaar na scheiding stilte bij Linda de Mol

In het nieuwe nummer 'Een Moment' bezingt hij de relatiebreuk. Met teksten als 'Maar nu ga je weg en ineens is het echt' en 'Ik hou van jou, ik heb het vaak gezegd. Maar nu pas dat je gaat, nu voel ik het echt' geeft hij een inkijkje in zijn gevoel richting Leontine.

De zanger lijkt in zijn nummer ook een einde te maken aan alle geruchten dat het ooit weer goed zou komen tussen hem en zijn ex. 'Het komt zeker goed. De liefde komt vanzelf wel weer voorbij. Helaas niet meer met mij.'

Inmiddels heeft Leontine ook gereageerd op het lied.

'2020 was voor velen onder ons een roerig jaar. Voor mij persoonlijk ook (om meer dan één reden). Ik ben op mijzelf teruggeworpen, heb veel nagedacht, geprobeerd om te reflecteren. Over hoe ik in het leven sta, maar ook over hoe ik heb gehandeld', schrijft de zanger op Instagram. Ook stelt Marco eindelijk weer het plezier te hebben teruggevonden in muziek maken, mede dankzij zijn kompanen Ewbank en Sanchez. 'Daarvoor heb ik de tijd genomen die ik nodig had en ik ben heel dankbaar dat mij die tijd ook geboden is. En ook al ben ik er nog niet, inmiddels voel ik wel dat er uit donkere dagen ook waardevolle inzichten kunnen komen.'

Het afscheidslied aan zijn vrouw beluister je hieronder:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marco Borsato's charmeoffensief om Leontine terug te krijgen

Marco werkte eerder met John samen aan het nummer 'Lippenstift', dat een dubbele betekenis kreeg nadat zijn affaire met Iris Hond aan het licht kwam. Imagodeskundige Zabeth van Veen liet toen aan RTL Boulevard weten dat zijn fans in staat zijn om de slippertjes te vergeten, mits hij goede nummers blijft schrijven.

"Er zijn mensen gewoon fan van Marco Borsato, of hij nou vreemdgegaan is of niet", aldus Zabeth. De kans is zelfs zeer aanwezig dat Marco juist populairder dan ooit wordt, nu hij weer single is. "Het vreemdgaan heeft wel effect gehad op zijn imago als ideale schoonzoon, dat is er nu wel een beetje vanaf. Maar het doet geen afbreuk aan hem als zanger."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore