Entertainment

Hoofdrolspelers van Johan Cruijff-musical bekendgemaakt

09 maart 2021 07:30 Aangepast: 09 maart 2021 09:17
Johan Cruijff Beeld © Jan Boeve/ANP

Tobias Nierop (33) speelt de rol van Johan Cruijff in 14 de Musical, een theatervoorstelling over het leven van de legendarische voetballer. Myrthe Burger (33) kruipt in de huid van Johans vrouw Danny, zo is dinsdag bekendgemaakt.

"Myrthe is de gedroomde Danny voor mij"

Regisseur en scriptschrijver Tom de Ket ziet in Tobias een ideale Cruijff. "Hij heeft een brutale, energieke uitstraling, maar kan ook ontroeren. Ook kan hij snel schakelen en is hij een teamspeler. Essentieel in onze voorstelling. En Myrthe is de gedroomde Danny voor mij. Een sterke vrouw met een groot gevoel voor humor, die niets met voetbal heeft en Johan met beide benen op de grond hield."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musical in de maak over leven van Johan Cruijff

Nierop en Burger komen beiden uit Amsterdam en speelden al in diverse theatervoorstellingen. Nierop werkte onder meer met Orkater, Oostpool, PeerGrouP, Theater Bellevue en Frascati. Ook was hij te zien in films (Oom Henk, Chez Nous) en tv-series.

Burger speelde onder andere bij Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht. Ook was ze te zien in de voorstelling Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken, de tv-serie Sluipschutters en de films Fashion Chicks en Jungle.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Neefje Johan Cruijff schittert als Amerikaanse soapie

14 de Musical gaat op 25 september in première in het AFAS Theater in Leusden. De voorstellingen worden gespeeld binnen de dan geldende veiligheidsmaatregelen. Tickets zijn vanaf dinsdag verkrijgbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore