Entertainment

Alexander Wang maakt excuses na beschuldigingen wangedrag

09 maart 2021 04:56 Aangepast: 09 maart 2021 09:49
Beeld © ANP

De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang heeft er spijt van dat hij mensen pijn heeft gedaan met zijn gedrag. Op Instagram belooft de 37-jarige beterschap.

"Ik heb er spijt van dat mijn handelen hen pijn heeft gedaan"

'Een aantal individuen is recentelijk naar buiten gekomen met claims over mijn gedrag in het verleden. Ik sta achter hun recht om dat te uiten en ik heb aandachtig geluisterd naar wat zij te zeggen hadden. Het was niet makkelijk voor hen om die verhalen te delen en ik heb er spijt van dat mijn handelen hen pijn heeft gedaan', aldus Wang in zijn post.

Hij vervolgt: 'Alhoewel we het niet eens zijn over alle details van deze persoonlijke ontmoetingen, zal ik een beter voorbeeld zijn en mijn positie en invloed gebruiken om anderen aan te sporen schadelijk gedrag te herkennen. Het leven draait om leren en groeien, en nu ik het beter snap, zal ik mij ook beter gedragen.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Modeontwerper Alexander Wang ontkent seksueel wangedrag

In januari vertelde een model op TikTok over zijn ervaringen met Wang. "Hij begon me te betasten, met zijn hand langs mijn been en langs mijn kruis. Ik bevroor totaal omdat ik in shock was. Ik keek naar links en zag dat het een heel beroemde modeontwerper was." Na de video volgden al snel meer mensen op sociale media die de couturier beschuldigden van seksueel wangedrag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alexander Wang geeft Jennifer Lawrence privésessie

De modeontwerper, die eerder creatief directeur was van Balenciaga en sinds 2005 zijn eigen label heeft, reageerde eerst boos op de geruchten en ontkende zich ooit schuldig te hebben gemaakt aan het afschuwelijke gedrag waarvan hij werd beschuldigd. Geen van de slachtoffers die hun verhalen hebben gedeeld hebben tot nu toe juridische stappen ondernomen.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore