Entertainment

Afscheidsdocumentaire Liesbeth List te zien op 19 maart

06 maart 2021 14:01 Aangepast: 06 maart 2021 15:25
Zangeres Liesbeth List is 78 jaar geworden. Beeld © ANP

Omroep Max zendt vrijdag 19 maart, bijna een jaar nadat Liesbeth List overleed, de documentaire 'Het slotapplaus voor mijn moeder' uit. Het eerbetoon aan de in maart 2020 overleden zangeres is gemaakt door haar dochter, Elisah Baijens.

"In haar zoektocht naar de mogelijkheden voor zo’n afscheid spreekt Elisah vakgenoten, fans en vrienden van haar moeder en herdenken en herinneren ze haar"

"Corona verhindert de grootse uitvaart die haar dochter haar had willen geven. Een uitvaart waar alle fans, vrienden en bekenden van Liesbeth haar de laatste eer hadden kunnen bewijzen", meldt Omroep Max in een bericht op haar website.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vaste bandleden Liesbeth List nemen eerbetoon op

"Gedwongen door de situatie wordt Liesbeth in zeer kleine kring gecremeerd, in de hoop dat Elisah haar moeder later alsnog het grootse afscheid kan geven. In haar zoektocht naar de mogelijkheden voor zo’n afscheid spreekt Elisah vakgenoten, fans en vrienden van haar moeder en herdenken en herinneren ze haar." Tom Egbers, Typhoon, Frank Boeijen en Albert Verlinde hebben meegewerkt aan de documentaire.

List overleed op 78-jarige leeftijd. Zij ontving in haar carrière verschillende prijzen, waaronder Edisons, een Gouden Harp en de John Kraaijkamp Musical Award. Ze is bekend van liedjes als Heb het leven lief, Te veel te vaak en Kinderen een kwartje en duetten met Shaffy, zoals Aan de andere kant van de heuvels en Pastorale.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musical over het leven van Liesbeth List komt online

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore