Entertainment

Evenementenbranche maakt plan voor terugkeer naar oude normaal

06 maart 2021 09:00 Aangepast: 06 maart 2021 13:37
Beeld © ANP

De evenementenbranche heeft het heft in eigen handen genomen met het maken van een plan om sneller uit de coronacrisis te komen. Na de proefevenementen met Fieldlabs moet meteen doorgepakt worden, zo stellen Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers.

"Wij kijken naar wat wel kan, in plaats van wat niet kan"

"Er is dringend behoefte bij mensen aan ontspanning op een verantwoorde en veilige manier en dat kunnen wij als branche bieden. Op de huidige routekaart van de overheid ontbreekt niveau 0 en is er nog geen rekening gehouden met vaccinaties en sneltesten", zegt Jolanda Jansen van de Alliantie.

Met behulp van onder meer sneltesten, een test- of vaccinatiebewijs, aandacht voor hygiënemaatregelen en professionele begeleiding moet een zogenaamde 'groene zone', een veilige omgeving voor een bepaald evenement, worden gecreëerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste proefconcert in Ziggo Dome van start gegaan

De branche wil al in april publiek welkom heten op anderhalve meter afstand, in mei tijdens onder meer het Eurovisiesongfestival een volgende stap zetten en in juni de volgende bij activiteiten rondom het EK voetbal. Op basis van sneltesten zou de capaciteit van zalen naar 50 of zelfs 70 procent van de reguliere bezoekersaantallen kunnen worden gebracht. Als alles goed gaat zou vanaf 1 juli zelfs de anderhalve meter afstand losgelaten kunnen worden.

"Onze branche is op het gebied van evenementenorganisatie een onomstreden voorloper in de hele wereld", zo staat in het plan. "Wij bepalen daar de toon, wij hebben de expertise en kunde om evenementen juist ook in deze tijd veilig te organiseren. Wij kijken naar wat wel kan, in plaats van wat niet kan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste proefevenement succesvol: geen coronabesmettingen

De branche zit nog met smart te wachten op de eerder toegezegde garantieregeling voor de zomerevenementen na 1 juli. De details van het garantiefonds, waarin 300 miljoen euro zit, worden rond half maart verwacht.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore