Entertainment

Familie Oerlemans toeft al jaren in de VS: dít is wat ze er doen

14 maart 2021 12:15
Familie Oerlemans Beeld © @danielleoerlemans

Ze pakten in 2014 hun biezen toen vader Reinout Oerlemans (49) zijn bedrijf Eyeworks verkocht, sindsdien zit de familie Oerlemans er in het zonovergoten Los Angeles warmpjes bij. Maar wat doen ze er eigenlijk, tussen alle privégymsessies, dates met wereldsterren en tochtjes op hun jacht door?

"We zeggen vaak tegen de kinderen dat ons leven niet normaal of gemiddeld is"

Het gezin Oerlemans woonde lange tijd in Laren en verkaste naar Amerika toen Reinout zijn succesvolle bedrijf Eyeworks voor tig miljoen verkocht aan Warner Bros. In Amerika wilde hij zijn droom najagen, maar ook de rest van de familie lijkt er geen erg in te hebben. Vrouw Daniëlle vermaakt zich opperbest met sterren als Gwyneth Paltrow op het strand en kids Thijmen (19), Fiene (16), Benjamin (14) en Katelyn (11) lijken hun leven in Amerika ook al helemaal te hebben opgebouwd.

Reinout had er ook in Nederland al een spraakmakende carrière op zitten. Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij tot 1996 de rol van Arnie op zich nam in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna stortte hij zich volledig op het presenteren en richtte hij in 2001 zijn eigen productiebedrijf Eyeworks op, waarmee hij talloze succesnummers op zijn naam heeft kunnen zetten. Van So You Wanna be a Popstar tot De Bauers, Flikken Maastricht en Komt een vrouw bij de dokter. 

Vanaf 2008 besloot Reinout zijn bedrijf - dat op dat moment twaalf vestigingen telde - vanuit Los Angeles aan te sturen. Hij emigreerde er met de hele familie naartoe, maar een jaar later kwamen ze door de crisis noodgedwongen terug. Dat bleek slechts een pauze: in 2014 betrokken ze hun miljoenenvilla in de Hollywood Hills. En die is niet mis.

Daniëlle nam de verbouwing van het paleis op zich, iets waar ze zich de laatste vier jaar mee bezig heeft gehouden, zo zegt ze in een interview met Algemeen Dagblad. "Van het aansturen van de aannemers tot alles rondom het interieur en de tuin. Daar was ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mee in de weer." Daarnaast heeft ze natuurlijk vier kinderen over wie ze zich moet ontfermen en zijn er 'alle financiële aspecten van hun leven buiten 3 Ball Entertainment', het bedrijf van Reinout waar hij zo'n drie dagen per week te vinden is. Naast het beheren van hun vastgoed in Amsterdam is Daniëlle onlangs ook aandeelhouder geworden van een caloriearm drankje. Of er nog een tv-carrière in zit? "Je mag nooit nooit zeggen, maar in principe niet. Ik ben me ook gaan realiseren dat ik van verbouwen en creëren veel gelukkiger word."

Reinout timmert met zijn huidige bedrijf 3 Ball ook aardig aan de weg. Zo maakte hij een paar maanden geleden nog een flinke klapper door een primetime-dansshow te verkopen aan CBS, een van de grootste Amerikaanse tv-zenders.

Terwijl mama Daniëlle haar vrije uurtjes doorbrengt met bevriende sterren als Paris Hilton en Gwyneth Paltrow, vermaken ook de vier kinderen zich overzees opperbest. Oudste zoon Thijmen is al afgestudeerd van high school en studeert op dit moment in Parijs. De rest bikkelt aan Amerikaanse privéscholen. Ook zijn ze, de appel valt niet ver van de boom, behoorlijk sportief: Katelyn hangt graag in de aerial-doeken en de zestienjarige Fiene hockeyt op hoog niveau en is gevraagd voor het hockeyteam op Harvard. Daar vertrekt ze volgend jaar naartoe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de beroemde BFF van Danielle Oerlemans

Een sportieve bedoening dus bij de familie Oerlemans, waar elke ochtend wordt gesport. Vanwege de lockdown moesten ze zich een tijd zien te redden zonder huishoudelijke staf, maar sinds dat kleine leger weer terug is 'is er meer structuur voor de kinderen', waardoor de familie na het thuisonderwijs vaak óók nog een potje volleybal doet samen. En mochten ze daar nou geen trek in hebben, geen man over boord: er is altijd nog de privégym.

Oerlemans Oerlemans
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter (16) Reinout en Daniëlle Oerlemans mag naar Harvard

"Onze kinderen zijn nuchter, niet materialistisch en werken hard", zegt Daniëlle tegen de krant. "Maar we zitten inderdaad in een fijne bubbel. Daarom zeggen we vaak tegen de kinderen dat ons leven niet normaal of gemiddeld is. Dat is soms wel moeilijk, want ze zitten op goede scholen, met andere kinderen die het ook goed hebben, en we gaan op vakantie naar plekken die voor velen financieel onbereikbaar zijn. Daarom willen we ook dat ze meehelpen in het huis. Niemand wordt hier bediend."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Daniëlle Oerlemans bijna in realityserie The Real Housewives

Inmiddels lijkt de familie even in Nederland te zijn. Fiene deelde een foto vanuit hun appartement in Amsterdam en Daniëlle is gespot bij vriend Leco van Zadelhoff.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore