Entertainment

Paris Hilton na aanpassing kostschoolwetgeving: 'Trots'

04 maart 2021 02:22 Aangepast: 04 maart 2021 09:54
Beeld © ANP

De getuigenissen van Paris Hilton (40) en anderen hebben hun vruchten afgeworpen in de Amerikaanse staat Utah. Daar werd woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat moet zorgen voor meer toezicht op onderwijsinstellingen zoals de Provo Canyon School, waarop de realityster zelf als tiener zat.

"De tienerversie van mij zou zo ontzettend trots zijn dat ik dat doel heb bereikt"

In YouTube-docu This Is Paris onthulde de realityster vorig jaar dat ze in haar jaren op de school voor moeilijk opvoedbare tieners is geslagen, gewurgd en opgesloten. Na de uitzending van het programma deelden meer oud-leerlingen hun verhaal over misbruik op de school.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Paris Hilton voor vierde keer verloofd: 'Was het wachten waard'

Tijdens haar getuigenis vorige maand sprak Paris onder meer over de gevolgen van de slechte behandeling die ze er kreeg. "Al twintig jaar heb ik steeds dezelfde nachtmerrie waarin ik midden in de nacht wordt gekidnapt door twee vreemden, naakt wordt gefouilleerd en in een instituut wordt opgesloten. Ik zou willen dat deze nare nachtmerrie slechts een droom was, maar dat is 'ie niet."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Paris Hilton getuigt tegen kostschool: 'Ben jarenlang gewurgd'

Nadat woensdag bekend was geworden dat de wetswijziging is aangenomen, liet Paris op Instagram onder meer weten: "Deze wet zal duizenden jongeren in internaten beschermen tegen wrede straffen. Ook worden gedwongen kalmeringsmiddelen verboden, krijgen jongeren de garantie dat ze met hun familie kunnen communiceren, komt er een beleid voor zelfmoordpreventie en meer. Zoveel van het misbruik dat ik heb meegemaakt op Provo zou onder deze wet illegaal zijn. Toen ik op Provo zat, droomde ik ervan om ooit iets te veranderen. De tienerversie van mij zou zo ontzettend trots zijn dat ik dat doel heb bereikt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore