Entertainment

Bekende songfestivalfans organiseren livestreamconcert

03 maart 2021 13:49 Aangepast: 03 maart 2021 15:00
Marlayne Sahupala Beeld © ANP

Oude songfestivalinzendingen als Franklin Brown, Marlayne Sahupala en Esther Hart geven op vrijdag 21 mei samen met songfestivalkenner Koos van Plateringen en Junior Songfestival-presentator Buddy Vedder een concert waarin ze de grootste hits uit de 64-jarige geschiedenis van het liedjesfestijn gaan zingen.

"We willen dolgraag dat de songfestivalfans dit jaar diezelfde bijzondere heerlijke, maar ook hysterische sfeer thuis beleven"

'De Troubadour', 'Arcade', 'Waterloo' en 'Euphoria' komen tijdens We Love Songfestival allemaal langs. Het concert is via een livestream thuis te volgen. Kijkers kunnen - naast meezingen en meedansen - ook de We Love Songfestival Quiz meespelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rusland laat publiek voor eerst in jaren beslissen over songfestival-act

"Optreden voor songfestivalfans is met niets te vergelijken", zegt Marlayne Sahupala, die Nederland in 1999 met 'One Good Reason' vertegenwoordigde. "We willen dolgraag dat de songfestivalfans dit jaar diezelfde bijzondere heerlijke, maar ook hysterische sfeer thuis beleven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Richard Krajicek: 'Songfestival met publiek móet veilig mogelijk zijn'

Met het concert wordt ook aandacht gevraagd voor Habitat for Humanity, een goed doel dat huizen bouwt voor en mét mensen in ontwikkelingslanden. "Als ambassadeur van Habitat for Humanity heb ik van dichtbij kunnen zien wat het bouwen van een huis kan betekenen voor een gezin, een familie of zelfs voor een heel dorp", aldus Buddy Vedder. "Ik ben trots en blij dat ik samen met al deze artiesten op deze manier een steentje kan bijdragen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore