Ga naar de inhoud
Entertainment

Primeur bij Koffietijd: Mark Rutte doet eerste coronatest

Beeld © Talpa

De hele natie was zo'n vier weken geleden flink verbaasd toen demissionair minister-president Mark Rutte (54) bekendmaakte nog nooit getest te zijn op het coronavirus. Daar is nu verandering in gekomen. Ook Rutte heeft een stokje in zijn neus gehad. En waar gebeurde het? In de redactieruimte van hét ochtendprogramma van Nederland: 'Koffietijd'!

"Ik heb nog nooit klachten gehad"

In de uitzending van Koffietijd vanochtend was te zien dat presentatrices Vivian Slingerland en Quinty Trustfull de demissionair minister-president vroegen naar zijn eerste test. "Voor de uitzending is er ook wat gebeurd", begon Vivian. "En dat is wel een primeurtje heb ik begrepen." 

Daarop zegt Rutte: "Waar is de camera, dames en heren? Ik ben getest (op corona, red)." Rutte was daarvoor nog nooit getest. "Ik heb nog nooit klachten gehad, dus ik heb tot nu toe nooit een coronatest hoeven doen." En door zijn optreden in Koffietijd behoort Rutte voor het eerst tot een zogeheten presymptomatische groep, die preventief getest moet worden.

Mark
lees ook:
Mark Rutte toch verliefd? 'Kerst met z'n tweeën gevierd'

Aanvankelijk is er geprobeerd bloed te prikken bij Rutte. "Maar er kwam te weinig bloed uit. En toen is er toch zo'n staafje in gegaan." Rutte is dan ook zeer te spreken over de wijze waarop er bij Koffietijd wordt getest. "Heel goed van jullie."

Tijdens het Verkiezingsdebat van RTL is de demissionair minister-president niet getest, meldde een politiek verslaggever van het NRC zondagavond. "Voor lijsttrekkers gold dat ze zelf mochten bepalen of ze zich vooraf zouden laten testen of niet."