Ga naar de inhoud
Entertainment

Heftige aflevering Verslaafd: hel breekt los na positieve drugstest

Beeld © RTL

Dinsdagavond ging het nieuwe seizoen van 'Verslaafd' van start. Presentator Ewout Genemans ging langs bij Dennis (38), die al twintig jaar met een coke-verslaving dealt. Zijn vriend Ton kon het allemaal niet meer aan. Het was een bijzonder heftige eerste aflevering, waarin veel mensen overstuur raakten.

"Vuile, vieze klootzak"

Omdat Ton door de bomen het bos niet meer zag, schakelde hij de hulp van Ewout en interventionist Maarten Dammers in. Samen met de vader van Dennis, en zijn zwager, vielen de mannen in de vroege ochtend zijn slaapkamer binnen. Dat mondde uit in een heftige confrontatie.

Ton had bepaald dat als Dennis niet mee wilde werken, hij het huis uit moest. Ook de ouders van Dennis waren van plan de banden te verbreken. Het begon allemaal met een hoop scheldpartijen. "Jij luistert echt voor geen meter he. Jij bent echt niet goed in je hoofd. Rot op, joh! Alsjeblieft, zout op. Ik kom niet naar beneden", tierde Dennis. Toen zei Ton:  "Als je niet meewerkt, kom je niet meer terug. Nooit meer. Je gaat het huis uit. Vuile, vieze klootzak!" Uiteindelijk kwam Dennis tóch naar beneden.

Ewout
lees ook:
Ewout Genemans wordt nieuwe presentator Verslaafd

Later in de aflevering gaat Dennis naar de afkickkliniek. Aanvankelijk ging dat vrij goed. Maar een goed einde heeft het niet gekregen. Toen Ewout aankwam met een drugstest die positief bleek te zijn, brak de hel los. Dennis had wéér gebruikt, ook al zei hij zelf van niet. "Ik heb echt niks gebruikt. Ik zweer het."

Hij stormde boos weg en liet Ewout, Tom, Ton, en zijn vader en moeder achter. Voor Ton, maar ook voor Dennis' ouders, is dit de druppel die de emmer doet overlopen. Hij kan het liegen en bedriegen van Dennis niet meer aan. Inmiddels zijn Dennis en Ton uit elkaar. Het positieve nieuws is dat Dennis zich opnieuw heeft laten opnemen in een kliniek en nu weer in behandeling is.