Entertainment

Vader Britney: 'Als ze geen curator wil moet ze verzoek indienen'

02 maart 2021 21:07 Aangepast: 02 maart 2021 21:45
Britney Spears Beeld © Getty Images

Jamie Spears (68) zou graag zien dat zijn dochter Britney (39) geen curator meer nodig heeft. Volgens zijn advocaat Vivian Lee Thoreen vervult hij die rol al sinds haar mentale inzinking in 2008 omdat dat in zijn ogen het beste is voor zijn dochter, zo vertelde ze aan 'CNN'.

"Als zij dat wil beëindigen kan ze een verzoek indienen"

Hoewel pa liever heeft dat de 39-jarige zangeres geen curator nodig heeft, is dat volgens hem aan zijn dochter. "Of er wel of geen eind komt aan het toezicht hangt af van Britney. Als zij dat wil beëindigen kan ze een verzoek indienen", aldus zijn advocaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britney Spears laat van zich horen: 'Ik hoef niet altijd sterk te zijn'

Britney wil wel degelijk af van het curatorschap van haar vader, bleek eerder uit rechtbankdocumenten. Zo diende ze een verzoek in om een onafhankelijk bedrijf verantwoordelijk te maken voor haar persoonlijke en financiële beslissingen. Jamie blijft in ieder geval tot september haar curator.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veelbesproken docu Britney Spears krijgt mogelijk vervolg

Veel fans voeren al jaren campagne voor de 'vrijheid' van hun idool onder de hashtag #FreeBritney. Een paar van deze actievoerders waren vorige maand ook te zien in de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears waarin onder meer het curatorschap en de intense media-aandacht waar de zangeres op jonge leeftijd mee te maken had aan bod komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore