Entertainment

Porgy Franssen speelt voorstelling in slaapkamer van publiek

01 maart 2021 20:57 Aangepast: 01 maart 2021 21:50
Beeld © ANP

Acteur Porgy Franssen (64) komt met een nieuwe voorstelling die hij bij zijn publiek in de slaapkamer gaat spelen. De opvoering vindt plaats bij het bed en duurt totdat de toehoorder in slaap valt.

"Dat bracht me op het idee om, net zoals vader en moeder een kind in bed voorlezen, dat te doen voor volwassenen"

Franssen vertelt zijn verhaal in "betrekkelijke duisternis met zachte muziek en een subtiele soundscore als decor", zo staat in een verklaring. De huidige coronacrisis was voor de 64-jarige acteur reden om het over een andere boeg te gooien.

"Corona geeft zorgen, van faillissementen en toegenomen huiselijk geweld tot depressies en slaapproblemen. Dat bracht me op het idee om, net zoals vader en moeder een kind in bed voorlezen, dat te doen voor volwassenen", aldus Franssen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rollen voor Hadewych Minis en Porgy Franssen in Netflixserie

Het is niet voor het eerst dat de acteur voorstellingen aan huis gaat doen. Eerder kwam het publiek naar zijn eigen huiskamer. Nu zijn de locaties dus omgedraaid en gaat hij naar de mensen toe. "Ik lees een verhaal voor aan bed bij echtparen, singles, wie maar in slaap verteld wil worden. En na afloop sneak ik weg, ik blaas de kaarsen uit, zet de muziek uit en verdwijn."

Mensen die oren hebben naar de nieuwe voorstelling kunnen die vanaf deze maand in de ochtend boeken op de website van Franssen. De acteur neemt het stuk dan bij de mensen thuis door en komt 's avonds terug om het te spelen.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore