Entertainment

Dankbare Mariska ontroerd door alle hulp in Uitstel van Executie

01 maart 2021 21:53
Beeld © RTL

Vanaf maandag 1 maart start een nieuw seizoen 'Uitstel van Executie'. In de eerste aflevering van de nieuwe reeks volgen we Mariska, die drie jaar na de scheiding van haar man Robin nog steeds vastzit aan haar koopwoning. Haar huis is door verschillende makelaars onverkoopbaar verklaard. Tel daar een burn-out bij op, waardoor Mariska onmogelijk nog voor de dubbele lasten op kan draaien. Voorlopig heeft haar schoonmoeder uit noodzaak de hypotheeklasten op zich genomen.

"Ik weet helemaal niet meer wat ik moet zeggen"

Mariska ontmoet Robin tijdens haar stage bij Stichting Vluchtelingenwerk. Het is meteen raak tussen de twee en al snel trekt ze bij haar grote liefde in. Niet veel later krijgt het stel een kind: Floris. Beide ouders studeerden nog, dus het jonge gezin had het niet breed. "Mijn inmiddels ex-schoonouders hielpen ons op financieel gebied. Zij kookten voor ons en kochten de kleertjes voor Floris." Toen Mariska en Robin later allebei een baan hadden, konden ze een huis in Julianadorp kopen. 

Uiteindelijk liep het stuk tussen Mariska en Robin, ondanks pogingen om hun relatie te redden. "Omdat ik ADD heb en Robin autisme", ging het mis. "Hoe perfecter ik het wilde hebben, hoe meer dat afstootte bij Robin. Ik kijk daarop terug met een gevoel van falen. Ik vind het jammer. Ik heb het gevoel dat wij nooit echt een gezin zijn geweest. Wij waren niet bezig met leven, maar met overleven." Mariska ging ergens anders wonen. Het was de bedoeling dat hun huis in de verkoop zou gaan, maar het is onverkoopbaar verklaard. Omdat Robin de hypotheekkosten van hun huis niet kon betalen, zat Mariska met dubbele financiële lasten. Begin 2019 loopt Mariska een burn-out op, waardoor ze Robin niet langer financieel kan ondersteunen. Haar ex-schoonmoeder springt nu bij, maar heeft een verslechterde gezondheid. Gelukkig staan Martijn Krabbé en zijn team paraat om Mariska te helpen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Vervolg Uitstel van Executie ontroert kijkers

Het grootste probleem is de hypotheek, die op 162.000 euro ligt, terwijl het huis geschat wordt op een waarde van 120.000 euro. Bovendien heeft Robin nog geen woning, mocht het huis verkocht worden. Uiteindelijk blijkt dat hij waarschijnlijk in het huis van zijn moeder terecht kan, die op haar beurt naar een verzorgingstehuis gaat. Mariska staat er niet goed voor, door het continu dragen van de dubbele lasten. Inmiddels heeft ze ook schulden opgebouwd bij de belastingdienst.

Tussendoor wordt Mariska, die gek is op schilderen en fan is van Vincent van Gogh, getrakteerd op een privé rondleiding door het Van Gogh Museum en krijgt ze óók nog eens een schildersezel met kwasten en verf cadeau. "Ik kan geen cadeautjes meer aan. Het is echt te veel hoor", zegt ze dankbaar. "Dit kan ik allemaal niet aannemen. Ik weet helemaal niet meer wat ik moet zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Ontroerende Uitstel van Executie-actie levert duizenden euro's op

Als Mariska ziet wat het team van Martijn heeft gedaan met het huis, valt ze van de ene verbazing in de andere. "Het is alsof ik in een nieuw huis stap", zegt ze. En ook haar ex Robin is blij dat het huis zo opgeknapt is.

Uiteindelijk draait het er natuurlijk allemaal om of het huis verkocht kan worden voor een goede prijs. En gelukkig is er goed nieuws. De waarde van het huis ligt na de verbouwing op ruim 220.000 euro. "Hou op", zegt Mariska meteen. "Dat is echt heel veel geld." Ze is dan ook ontzettend blij met dit nieuws. "Het is onbeschrijfelijk wat dit voor mij betekent. Ik heb vrijheid nu, zowel financieel als mentaal. Ik had het echt nooit zonder jullie gered."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore