Entertainment

TVOH-optreden Jasper abrupt onderbroken door coaches

26 februari 2021 21:51
Jasper, team Jan Beeld © RTL / The Voice of Holland

Een week geleden was het aan 'The Voice of Holland'-coaches Ali B (39) en Waylon (40) om te beslissen welke kandidaten ze meenamen naar de liveshows, vanavond lag die rottige taak bij Jan Smit (35) en Anouk (45). Welke twee kandidaten krijgen groen licht? En dat ging niet zonder slag of stoot.

"Zeg dat ze moeten stoppen!"

De felbegeerde liveshow lag binnen handbereik voor de kandidaten, die daarom álles uit de kast trokken om hun coach te overtuigen van hun kunnen. In team Anouk ging het vanavond tussen Dani, Inge, Bram, Hanin, Wibrand en Lucas, en in team Jan strijdden kandidaten Bram, Angelina, Evi, Dim, Jasper en Dionne met elkaar om een plekje in de volgende ronde. 

Eén ding werd duidelijk: de druk op de kandidaten is hoog in deze fase van de talentenjacht. Bij de 28-jarige Jasper, die voor team Jan als vijfde het podium op kwam, liepen de zenuwen compleet uit de klauwen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geplaagde Brenda bruut naar huis gestuurd in The voice of Holland

Kort nadat hij de eerste noten van het nummer Have You Ever Really Loved a Woman? heeft ingezet, zien we de coaches verwarde blikken met elkaar uitwisselen. "Zeg dat ze moeten stoppen!" roepen ze richting de band, die daar snel gehoor aan geeft. "Jasper, geen paniek", probeert Anouk hem gerust te stellen. "Je zat er even helemaal naast, maar je bent hartstikke nerveus dat zien we allemaal. Even goed ademhalen en probeer het maar gewoon nog een keer. Goed?" 

Jasper is overduidelijk helemaal van de leg door deze abrupte onderbreking, maar herpakt zich meer dan goed. Hij zingt het nummer vrijwel foutloos en zet daarmee alles recht wat vlak daarvoor mis is gegaan. De coaches zijn overduidelijk onder de indruk. "Je bent het meest nerveuze talent ooit in de geschiedenis van dit programma", reageert Ali B op zijn optreden. "Tegelijkertijd vind ik jou de meest muzikale uit het team van Jan. Misschien wel de beste uit team Jan. Alleen die zenuwen bro, dat is gewoon niet gezond." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TVOH-afvaller Sezina: 'Hoop dat Waylon me niet loslaat'

"De hele periode dat ik hier zit, loop ik daar erg tegenaan", reageert Jasper. "Dat je eigenlijk diep vanbinnen wel weet dat je kunt zingen, en dat je het superleuk vindt om te doen, maar dat je gewoon baalt van de onzekerheid die in je zit en je in de weg staat." Anouk: "Jasper, dat kan jaren duren, ik heb het al 25 jaar", lacht ze. "Ik weet ook hoe moeilijk het is om daaroverheen te komen. Ik vind jouw stemgeluid echt supermooi. Ik hoop jou eigenlijk toch nog een keertje terug te zien." 

En dat gebeurt gelukkig: coach Jan gunt 'm die stoel. "You got this!" roept Ali hem terecht na. "Go for it!"

Vanavond zagen we ook kandidaat Bram strijden voor een plekje in de liveshow. Tijdens zijn auditie blies hij de coaches al omver:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore