Ga naar de inhoud
Entertainment

Rotterdamse kunstenaars toveren de stad om voor Songfestival

Nog even en Rotterdam staat volledig in het tegen van het Songfestival dat in Ahoy wordt gehouden. En de stad haalt alles uit de kast om helemaal in de sferen te komen, met verschillende kunstenaars die helemaal los mogen gaan.

Duitse
Lees ook:
Duitse Jendrik maakt zijn songfestivalnummer bekend

De artistieke aankleding van de stad wordt verzorgd door Studio VollaersZwart, Mothership, Arttenders, Stichting Hip Hop In Je Smoel en Flowerdales Agency, zo heeft de Rotterdamse songfestivalorganisatie vandaag bekendgemaakt. Aan hen de eer om de stad in songfestivalsferen te brengen. 

Aan de plannen van de kunstenaars kwam vorig jaar abrupt een einde vanwege de coronacrisis en het afblazen van het songfestival. "We hebben de kunstenaars gevraagd hun plannen opnieuw te bekijken en aan verschillende scenario’s aan te passen" zegt Annemieke van Wegen-Delhaas, projectmanager citybranding & citydressing Host City Rotterdam. De aankleding is volgens haar "eerst vooral digitaal en op afstand" te zien. "En dan hopelijk stukje bij beetje naar meer zichtbaarheid in de straten van Rotterdam tot in de Rotterdamse huiskamers."

In de stad komen onder meer gekleurde vlaggen en banieren met daarop teksten van winnende songfestivalliedjes. Die markeren een route tussen het Centraal Station en Rotterdam Ahoy, waar het liedjesfestijn plaatsvindt.

Dit
Lees ook:
Dit is wanneer Jeangu Macrooy zijn songfestivallied presenteert
Bron: ANP / RTL Boulevard