Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit is wanneer Jeangu Macrooy zijn songfestivallied presenteert

Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Nog een paar nachtjes slapen en Jeangu Macrooy (27) komt met zijn nieuwe single voor het Eurovisiesongfestival. De zanger brengt op 4 maart het liedje voor het eerst ten gehore.

Het Eurovisiesongfestival kruipt steeds iets dichterbij, maar het nummer van de Nederlandse inzending is nog niet bekend. Jeangu zal ons kikkerlandje wederom vertegenwoordigen tijdens het muziekspektakel in Rotterdam, maar met een ander lied dan hij in 2020 presenteerde. De zanger brengt op 4 maart om 19.00 uur zijn nieuwe inzending uit, wat te volgen is via YouTube, Instagram en Facebook. De titel van de track is nog niet bekend. 

Jeangu
Lees ook:
Jeangu Macrooy verrast volgers met compleet nieuwe look

Jeangu had eigenlijk vorig jaar al in de voetsporen van Duncan Laurence moeten treden. Het Eurovisiesongfestival kon helaas niet doorgaan door het coronavirus en daardoor heeft zijn nummer 'Grow' ook nooit kunnen meedingen naar de winst. Voor alle deelnemers van vorig jaar geldt dat ze opnieuw mogen meedoen dit jaar, maar wel met een ander liedje op de proppen moeten komen. 

Jeangu
Lees ook:
Jeangu Macrooy behoudt 23e startpositie in songfestivalfinale

Nadat Duncan in 2019 het Eurovisiesongfestival won met zijn 'Arcade', werd Nederland het gastland voor de zangwedstrijd. Het organiserende land plaatst zich altijd automatisch voor de finale. Hoe het songfestival er dit jaar uit komt te zien, is nog maar de vraag. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen publiek aanwezig kan zijn bij de halve finales en finale van 18, 20 en 22 mei. In de video hieronder zie je welke scenario's er allemaal bedacht zijn om te garanderen dat het Eurovisiesongfestival dit jaar hoe dan ook plaats kan vinden. 

100 dagen tot Eurovisiesongfestival: wat kunnen we verwachten?

04:20