Entertainment

Veel mannen en non-binaire kandidaten melden zich aan als K3-lid

25 februari 2021 12:30 Aangepast: 25 februari 2021 12:35
K3 Beeld © ANP

De aanmeldingen om het nieuwe K'tje bij K3 te worden stromen binnen. Het is al de derde keer dat er wordt gezocht naar een nieuw lid voor de groep, maar ditmaal kunnen ook mannen en non-binaire mensen zich voor het eerst kandidaat stellen. Uit de meest recente statistieken blijkt dat vanuit die groepen een heleboel aanmeldingen binnenkomen.

"Nare reacties hebben mij vroeger veel pijn gedaan, maar nu niet meer"

Het vertrek van Klaasje Meijer uit K3 betekent dat Hanne en Marthe op zoek moeten naar een nieuw K'tje. Studio100 hoopt eind dit jaar al een vervanger te hebben gevonden. Zeker met de uitbreiding van de zoektocht zou dat moeten lukken, want hoe meer keus, hoe meer kans op succes. Inmiddels hebben al 20.000 mensen zich aangemeld, waarvan zo'n 25% mannelijk is en 5% zich niet identificeert als man of vrouw, meldt Shownieuws. De kans dat een mannelijke of non-binaire kandidaat zich bij de twee vrouwelijke groepsleden aansluit is dus redelijk aanwezig! 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze jongens willen de nieuwe sterren van K3 worden

De aanmeldingen voor K3 beheersen ook op andere fronten het nieuws. Zo haalde de 17-jarige Sidney de krant na haar openlijke auditie, die ze op Instagram zette, en vervolgens nóg een keer na de commotie die ontstond na het eerste interview dat ze gaf aan De Stentor. Sidney is transgender en sprak in het blad onder meer daarover: "Het zou wel iets zijn voor K3 dat vaak zingt over verdraagzaamheid en jezelf kunnen zijn. Ze hebben zelfs een liedje over transfobie. Ik zou het ontzettend leuk vinden om als transvrouw in K3 te komen, dat kinderen opgroeien met dit beeld van K3. Maar eigenlijk heb ik ook zoiets van: dat ik transgender ben zou niet in positieve zin mogen meespelen. Dat zou niet eerlijk zijn." Helaas kwamen op het interview naast enthousiaste ook veel bekrompen reacties binnen. 'Slecht voor kinderen, een transgender in K3. Verwarrend, onlogisch', zo schreef iemand onder meer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aan deze strenge regels moet toekomstige K3'tje zich houden

Maar Sidney laat de negatieve reacties voor wat ze zijn. "Als transvrouw strijd je je hele leven lang al voor jezelf, je weet waarvoor je het doet, waarvoor je doorgaat", vertelt ze in een tweede interview aan De Stentor. "Ik heb al zo vaak tegen mezelf gezegd: ik geef niet op, ik ga door. Ik ben wel gewend mezelf te verdedigen tegen mensen die me niet begrijpen. Nare reacties hebben mij vroeger veel pijn gedaan, maar nu niet meer. Ik weet van mezelf: wat er ook gebeurt, ik ga door. Ik houd mezelf ook nu wel overeind."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Gert Verhulst waarschuwt nieuw lid K3: 'Niet onderschatten'

Of en wanneer er een programma komt rondom de zoektocht naar het nieuwste lid van K3 is nog niet duidelijk. Klaasje werd zelf in 2015 ontdekt tijdens K3 Zoekt K3. Toen moesten Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman namelijk hun vervangers vinden in het programma. Uiteindelijk kwam Klaasje naast Hanne en Marthe te staan en maakte ze 5 jaar deel uit van de meidengroep. In de video hieronder vertelt ze over haar vertrek. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De keuze is reuze: al meer dan 10.000 aanmeldingen voor K3

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore